1. 76.
    0
    kanuni tahta geçtiğinde sarayın hazinesi ağzına kadar altın doluydu. bunu yavuz sultan selime borçluydu. bütün tarihçiler tartışır bunu. yavuz sultan selim'in yarattığı zenginlik ve gücü sonuna kadar kullanmıştır kanuni. kanuni'nin saltanatından sonra hem hazine hem askeri güç olarak osmanlı geriye gitmiştir. yani kanuni iyi bir mirası şanslı değerlendirmiştir.
    atatürk ise (tövbe ya kıyaslama yaptığımız kişilere bak onu böyle kıyaslamak hakarettir), ayağında giyecek birşeyi olmayan, aç kalmış, ezilmiş, esir edilmeye zorlanmış bir halkı bütün emperyalist kan emicilere ve hatta kanuni'nin torunlarına rağmen hür ve özgür bir toplum yapmıştır.
    kanuni dönemin en donanımlı, tecrübeli ve eğitimli askerlerine kendi şanı için savaşmayı emrederken atatürk yokluk içindeki bir halka kendi bağımsızlığı için ölmeyi emretmiştir.
    kıyaslamayın anasını satayım. atatürkle kimseyi kıyaslamayın.
    bir amerikalı, bir fransız veya bir ermeni atatürk'e kızabilir, beğenmeyebilir... kuyruk acısı vardır laf söyleyebilir. canlarını yakmıştır çünkü. onlar bile bu kadar ezmeye çalışmazken bir türk atatürke laf diyemez. konuşabilecek bir varlığı varsa ona borçludur çünkü...
    ···
   tümünü göster