1. 1.
    +1
    ya film mantık hatalarıyla dolu zaten. Kafayı yormadan daha izlerken birbir ortaya çıkıyor hepsi. Dümdüz düşünmeden izleyim dedim afedersin 70iq olan troll bile 30dk sonra sorular sormaya başlar. Yani hangi birini yazayım amq. yuh dedim filmde.

    --spoiler--

    özetle= bir bombacı abi var doğma büyüme amerikalı, bu abinin babasının ortadoğuda bir büyükelçilik görevi çıkıyor ve çocuk yaşta bu abi bişekilde müslüman oluyor. Sonra enteresan bir şekilde bu abi büyüynce delta force ekibinde amerikan ordusuna katılıyor ve bomba uzmanı oluyor. (tabi bu bilgileri ordudan ve fbidan alıyoruz) Her ne hikmetse bu abi birgün evleniyor ve radikal islama kaymaya başlıyor bir görev sırasında irandan aldığı nükleer bombaları rusyaya zütürmek üzere(ki yok böyle bişey nedensiz gülüyorum amq irana da sallamışlar filmde boş geçmemişler) kaçıp amerikada bomba yapıyor. Film bu mantık üzerine kurulmuş. geri kalanlar çıtır çerez. Tabi millet o kadar sıkıldıki arap teröristten, hoolywood çark etti -onları biz yetişrdik- mesajını böyle veriyorlar heralde. Tabi samuel reyizin tavırları tipik amerika mantalitesini gösterirken, diğer fbidaki kızmız kamu vicdanını temsil ediyor kanımca (ki oda usa yaratması iyi-polis kötü polis dengesi). Filmde işkence usa nin tipik bir gerçeğiyken hiç değinme gereği bile duymuyorum o konuya. arif olan anlar o dialogları zaten.

    --spoiler--

    neyse özetin özeti geç editi: amerika kendi topraklarında savaşa hiçbir zaman hazır değil hoolywood bunu diri tutmak için kendi gerçekliğiyle sinemalar yapıyor ve buda onlardan biri. Arşivlik değil, olmazsa olmaz değil ama izlenir mi izlenebilir tabi sonuna kadar sıkılmadan oturablirseniz. Sonunda ne mi oluyor. okeye 4. alıyorlar. hadi selam olsun.
    ···
   tümünü göster