1. 1.
    +286 -5
    Özet yok huur çocukları, sizin iyiliğiniz için

    deprem konusu ciddi mevzu,99 yılında enkazdan çıktım, apartmanda 11 tane cenazemiz vardı. neyse, başa gelmeyince herkes şaka sanıyor, akara makara yapıyor.ama durum vahim, olmaz demeyin. tedbirinizi alın, deprem çantanız mutlaka hazır ve erişilmesi kolay yerde olsun,en önemlisi el feneri ciddiyim..
    evde yatak odasında büyük giysi dolaplarınızı duvara monte edin.bu dolaplar yüzünden çok canlar gitti..
    deprem olduktan sonra şoka girmeyin, deprem bittiğinde hala yaşıyorsanız eğer tırsmayın, panik yapmayın. evde patlamaya sebebiyet verebilecek olan herşeyi kapatın. örn : tüp, doğalgaz v.s
    depremden sonra evin içinde kırılmış cam parçaları olabilir ve bunları karanlıkta görmeniz imkansız.. feneriniz yoksa eğer terliklerinizi yada ayakkabılarınızı ilk fırsatta giyinki yaralanmalar olmasın.
    evden çıkmadan önce, değerli eşyalarınız varsa eğer onları mutlaka yanınıza alın. deprem sonrası bir çok huur çocuğu hırsızlık için evlere giriyor.mal canın yongasıdır, biliyosunuz..
    oturduğunuz evde çöküntü yıkıntı vs olursa eğer evin kapısı muhtemelen açılmayacaktır. artık orada iman gücünüz devreye girecek, şanslıysanız kapıyı kırıp çıkarsınız(ben 1 saatte çıkabilmiştim)
    evden çıktıktan sonra apartmanı hemen yannan gibi terk etmeyin..en azından alt katlarda oturan komşularınızın kapısını bir iki defa çalın ve onlara seslenin.. aynı şekilde onlarında kapısı sıkışmış olabilir ve içerden açamıyor olabilirler. burada yine iman gücünüz devreye girecek ve tekmelerinizle o kapıları kırıp komşularınızı mahsur kaldıkları evlerinden kurtarabilir ve onların gözünde bir ömür boyu kahraman olarak kalırsınız.. (ben bunu yaşadım evet)

    son olarak,ccc inşallah büyük depremler görmeyiz ccc
    ···
   tümünü göster