1. 1.
    +6 -2
    @1 anlaşılan 1. sınıfsın bilemedin 2.
    açıklıyorum;
    bak kardeşim tıp öğrencilerinin sayısı 2007 den beri 2 katına çıktı belki daha da fazla. buna bağlı olarak uzmanlık sınavının (tus) kontenjanı hiç ama hiç artmadı. ve yök lisans eğitiminin kontenjanlarını artırmaya hala devam ediyor. bu gidişle doktorlar kimlere benzeyecek biliyor musun? öğretmenlere. kpss den beter olacaksınız.
    uzman olmadığın sürece bir gib kazanamazsın. devlet sana 2 milyar civarı para verir. bir o kadar daha döner sermayeden alırsın. bir taka yaramaz.
    uzman oldun diyelim. artık öyle yağma yok hem özel sektör hem devlet. 2 sinden birini seçeceksin. ve bu senin cebine giren fiyatı çok büyük oranda etkileyecek.
    kaldı ki sen uzman olduktan sonra yaşın 30 u geçecek. ve böyle iyi para kazanmaya başlaman yine süre alacak. (para kazanmak istiyorsan özeli seçeceksin) ve senin amirlerin olacak. o yüzden başta çok para hayal etme öyle 50 yaşındaki uzmanlar gibi ( tabi başlangıç paran normal insanlara göre yüksek olur ama yeterli olmaz) 40 yaşına falan geldiğinde iyi para kazanırsın. ama iş işten geçmiştir. kazandığın parayı yiyemez olursun. elin oğlu senin aldığın paranın yarısını alır, istediğini yer içer gezer alır, üstüne haftasonları manitasını alır geceleri de giber. sen ise bir telefonla hastaneye gidersin. öküz gibi nöbet tutarsın.
    mühendisler de zaten senin yaşına geldiğinde iyice uzmanlaşmış olacaklar.( sütçü imam mezunlarını bilemem ) sen 12 alırsan o 9 alır ama bu ona da fazlasıyla yeter ve üstüne üstlük parayı yer ve sosyaldir. hayatından memnundur. milletin ağız kokusunu çekmez. ortalıkta eser bırakır. bla bla bla
    edit: ha bi de itibarlık meselesi var tabi, ulan hayatta kim kimi gibliyor ne itibarı, sen itibarını değil içine kapnmışlığını, yalnızlığını ve asosyalliğini düşün öküz, bu dünyada kimse kimsenin gibinde değil. uyan mamoooş senin yiyeceğin çok fırın ekmek var..

    bre dıbına kodum bak bakalım şimdi mühendislik miiiii doktorluk muuuu
    ···
   tümünü göster