1. 1.
    +12 -3
    peşin peşin söylüyorum özet mözet yok, özet istiyen gibtirsin gitsin.

    23 yaşındayım ailem tutucu bir aile değildi ta ki 3 yıl öncesine kadar küçükken yaşıtlarım kuran kurslarına giderlerdi ben ise istemiyorum dediğim için ailem baskı yapmazlar sen bilirsin derlerdi bu olay da benim çok hoşuma giderdi.

    zaman geçtikce din ile aram iyi olmaya başladı kendi kendime merak ettim din konusunu kur'an öğrenmeye başladım, namaz kılmaya başladım falan ama böyle şakirt olarak değil tabi ki neyse 3 yıl önce özellikle babam bana sürekli namaza git, namaz kıl vs. tarzında baskı yapmaya başladı ve bu baskılar bende ters tepki yarattı ve dinden uzaklaşmaya başladım.

    herşey tam tersi gelişmeye başladı ve bugün yaşadığım olay son damla oldu son 3 yıldır cuma lara çok nadir gidiyordum, bayramdan bayrama camiye gidiyordum da denilebilir. fakat bugün ailem cumaya gitmem için sürekli söylenip durdu çok ağır laflar ettiler sustum cevap veremedim ve şu akşam ailemden ilk defa şiddet gördüm ya ben 23 yaşındayım dıbına koyayım bugüne kadar bırak 1 tane tokat yemeyi ailemden azar işitmiş insan değilim.

    beyler hıncımdan ağlamak üzereyim neredeyse babamın bugun bana attığı tokat beni din den tamamen soğuttu binler zaten din ile son 3 yıldır alakasızdım artık hepten alakasızım bir de din de zorlama yok diyorlar nah yok amk ailemin bu baskısı olmasaydı bana belki ben gayet iyi bir müslüman olabilirdim lakin artık din kavrdıbına bakış açık çok değişti.şu dakikadan itibaren din benim için toplumları uyutmak için ortaya atılmış bir afyon'dur. keşke bugünü hiç yaşamamış olsaydım.bu derdimi kimseye anlatamam binler beni dinlediğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum iyi ki varsınız sizi seviyorum.

    bu yaşadığım olay herkese bir ders olsun ilerde çocuğunuz olursa(yada şu an varsa) ne olursunuz din konusun da ona baskı yapmayın. ters tepebilir. yazının hepsini okuduğunuz için de ayrıca teşekkür ediyorum...

    edit: binler bir tokat yüzünden din den soğunur mu, ailen cahilmiş diyen arkadaşlar var annem lise , babam üniversite mezunu, dinden 1 tokat yüzünden soğumadım tokat son damla oldu lakin 3 yıldır gördüğüm olaylar , müslümanım diye geçinen insanların yaptıkları beni uzaklaştırdı.

    edit2: ateist değilim bir yaratıcının varlığına inanıyorum lakin bir yaratıcı ya kulluk etmeyi, ona ibadet etmeyi kabul etmiyorum. saygı gösterin binler giberun...
    ···
   tümünü göster