1. 1.
    +12 -1
    yıllardan beri ferre izlerim. bu alışkanlığım ergenlikten beri süregelir. ancak son zamanlarda tek bir filme takıldım ve sadece onu izliyorum.

    ferre izlerim dedim ya, ahlaksızımdır yani senin anlayacağın şekilde konuşursak. ancak daha önce hiç kimsenin fakirliğini makarna ve kömürle satın almadım. hayatın daha başındaki insanların geleceklerini, kendi düzenime uygun insanların seçilmesi için şifreyle takas etmedim daha önce. haberleri izlediğimde ağlamışlığım olmuştur, bosna savaşını hala hatırlarım. senin gibi iktidar yalakası göz yaşım hiç akmadı benim. halkın türbanını göz yaşımı silmek için kullanmadım, ses etmedim kutsaldır, insandır diye. senin gibi türbanla kamufle olup provakatörlük de yapmadım. hatalarım çoktur elbet, insanız en nihayetinde. ama senin gibi değil.

    son zamanlarda tek bir ferre izliyorum. kalın bir yannanın bir halkın zütüne nasıl kanırtılarak sokulduğunu görüyorum. okyanus ötesinden ithal vazelin kullanmanız iyi bir şey tabi. hissetmiyorlar bile.

    sanıyorsun ki bu düzen böyle gidecek. belki sen göremeyeceksin ama bugün yetiştirdiğin beyni yıkanmış insanlardan da olsa tüm bunların hesabı sorulacak. gün gelecek kısa çöp, uzun çöpten hakkını alacak bülent arınç. gün gelecek o ağzından düşürmediğin allahın katında hakkını yediklerin, kanına girdiklerin, satın aldıkların, kullandıkların, harcadıkların senin suratına tükürecek.

    gün gelecek, polisinle biber gazı sıkarak öldürdüğün emekli öğretmen mezarından kalkıp seni tahtaya çağıracak tüm sınıfın önünde. seni gösterecek ibret olsun diye, "insanlık, adamlık, vatandaşlık derslerinden 0 aldın" diyecek.

    ne kadar çalışsan da düzeltemeyeceksin bülent arınç..

    çünkü yaradılışın buna elvermeyecek.
    ···
   tümünü göster