1. 1.
    +7 -3
    transfer sezonu resmen başladı,

    sağlam kaynaklardan edinilen bilgiler ışığında;

    kaleci olarak; romalı donide çok büyük aşama kaydedildi. yeni sezonda kale büyük ihtimlle doni koruyacak. isaksson psv'den ayrılmayı düşünmüyor, boffon juventus2tan ayrılmay düşünmüyor. yönetim frey için fiorentinanın ağzı yokladı ama fio yöneicileri freyin gitmesine sıcak bakmıyor.

    kişisel yorumum olarak, galatasaray kalesine yakışmayan, yiyeceği ilk hatalı golde pgibolojik olarak dağılmaya müsait bir kalecidir.

    defansta; adanasporlu ersan ie anlaşıldı, 1 hafta içersinde adanaspor ile boservis görüşmelri sonuçlanacak. bjk bu transferde ağırdan davrandı ve galatasarayın ekmeğine yağ sürdü. "adanaspordan bize söz verildi, oyuncuda bizi isiyor öyle ya da böyle ersan bizim" mantığında hereket ettiler. ancak futbol bu, oyuncuyu almadan kesin birşey diyeezsiniz. ersan yeni sezonda galatasarayda diyebilriz.

    gaziantpten dany için de önümüzdei günlerde girişimler olacak ancak bu ersan transferine bağlı. seneye türkiye ligini servet-ersan-gökhn zan ile zütürmeyi planlıyor terim. gaziantepspor dany için 6-7 milyon euroluk bir bonservis bedeli istiyor. fatih terimin yüksek bonservis bedeli nedenyle bekletmeye alığı oyunculardan birisi. dany konusunda ilginç olan gelişme ise fenerbahçe olayıdır. aykut kocaman bu oyuncuyu sezon sonunda mutlaka almak istiyordu. hatta yobo yerine düşünülüyordu. ancak antep ile saraçoğlunda oynanan maçta olan olaylar ve dany'nin fener taraftarı ile sürtüşmeleri, taraftarı direk kaşısına alması feneri serdar kesimal transferine yönlendirdi.

    forvet; drogba chlsea'nin yeni hocası belli olmadan takımdan ayrılmak istemiyor. ancelotti drogba için "kalsa da olur kalmasa da olur" demişti sezon içerisinde. yeni sezonda chelsea'nin birinci forveti torres olacak. chelsea ceo'ları da yedek bekleyen 33 yaşındaki drogba ile 32 yaşındaki anelka'nın yüksek maaşlarını ödemek istemiyorlar. drogba ile birlikte anelka da elden çıkarılmak isteniyor. ancak anelkanın sözleşmesinin devam etmesi birçok kulübün geri adım atmasına sebp oluyor. drogba ise bedava ve bu bütün kulüpleri cezbediyor.

    işin diğer boyutu ise, drogba ile yöneti %100 anlaşmadı. drogbayı iseyen biçok kulüp var ve drogba hepsini bir kenara bıraktı ve chelsea'nin yeni hocasını bekliyor. oyuncu ise chelsea'de kalmak istiyor.

    ilginç bir ayrıntı da şurada, aslında drogba türkiye-beçika maçını bekliyor. belçika maçından sonra hiddink büyük ihtimalle chlsea'nin başına geçecek. ancak bu maçın hemen ardından olmayacak. hidink'in chelsea'ye gidişi ortalam 6-7 günü alacaktır. drogba ile görüşmeler 2 3 gün sürecek. yani sözün özü drogba gelse bile otalama 10 günden önce gelmeyecektir.

    forvette yine tavşnlıdan mehmet akyüz ile anlaşılmak üzere. trasferin ilginç yönü ise galatasarayın mehmet akyüz transferinde çok istekli olmaması. ancak mehmet akyüz bu sezon geçirdiği başarılı performanstan anadolu takımlarını kenara bırakarak, direk 3 büyükleri istedi. 3 büyükler arasında yeni kadro urması nedeni ve fatih terim gibi fakttöler nedeniyle galatasaraya yöneldi. şu anki durumuyla bjk-fb de oynaması çok zor ve b da onun bilincinde. menaeri vaıtsıyla defalarca galatasaraya haber yollattı ve tanıdığı kimi gazetecilere de galatasaray transferi hakkında haber yaptırdı.

    kişisel görüşüm; mehmet akyüz gibi bank asyada bir sene başarılı olmuş oyuncuların direk 3 büyüklere gitmesi yerine, süper lide orta sıralara oynayan takımlada en az 1 sene geçirmelerdir. emenike örneği ortada. bank asyada çok başarılı olup, galatasarya geldikten sonra sudan çıkmış balığa dönen mehmet batdal ortada. musa çağıran ortada. bank asya aslında müthiş işleyen, alttan oyuncu çıkaran müthiş bir proje. bank asya konusuna diğer yazılarımda değineceğim. son olarak gelecek sezon bu ligden süper lige terfi eden jery akaminko (manisa ile anlaştı), nduka, adem büyük, kemal tokak, zenke gibi oyunculara çok dikkat edin.

    sona bombayı sakladım;

    son olarak heme hemen herkes kallström trasferin yoğunlaşmış durumda ack galatasaray fransadan lucho gonzalez ile dönmek üzere. kallström ve lucho gonzalez ile ilgileildi, lyon kallström için 8-9 milyon euro gibi bir para istiyor. marsilyada dechamps ile anlaşaayan lucho ise sözleşmsi devam tmesine rağmen tası tarağı toplayarak takımdan ayrıldı ve transferini istedi. önceleri kallström ile ciddi şkilde ilgilenen faih terim, luch'nun bu durumundan sonra, kallström'e göre bi kademe daha iyi olan lucho'ya yöneldi. marsilya ile görüşmeler başladı ve yaklşık olarak 10-11 milyon euro civarında transferin bitmesi bekleniyor ve büyükihtimalle yeni sezonda lucho'yu galatasarayda izleyeceğiz. futboldan anlayanlara lucho'yu tanıtmaya gerek yok zaten.

    yeni sezonda hekes kallström'ü beleren lucho gelirse kimse şaşırmasın.

    ayrıca galatasaray artık bir şirket ve borsaya bildirilmeden transfer görüşmesi yapamaz. borsaya bildirilmezse eğer spk tarafından çok büyük cezalara çarptırılır. onun için galatasaray adına transferlerin büyük bir bölümü haft arası gerçekleşecek. artık haftasonu ya da gecenin bir yarısında geçekleşecek trasfer hikayeleri geride kaldı. gün içeriside alaşılan, bonservsi alınan oyuncu direk orsaya bildirilecek.
    ···
   tümünü göster