1. 1.
    +432 -52
    önecelikle kesinlikle taşşak konusu değildir. her ülkede olduğu gibi türkiyede de masonluk vardır.

    dernek statüsünde olup tamamen resmidir. büyük locamız beyoğlunda isteyen gidip görebilir. çok sefer toplantılarına katıldım. gizli değil sadece dışarıya gizli. üyelerine ve yakınlarına açıktır.

    babam ve amcam mason. ayrıca türkiyede çok sayıda ünlü mason var ama yasalarına göre ancak isteyen kişi mason olduğunu açıklayabilir. kimse başkasının mason olduğunu açıklayamaz.

    geçtiğimiz senelerde bir görüş ayrılığından ötürü bir çok birader ayrılıp kendi localarını kurdular. bilmeyen olaiblir ama adı: özgür masonlar yada mason mahfili dir.

    babam ve amcam; hür ve kabul edilmiş masonlar locasına üyeler. zaten uluslar arası mason birliğinde kabul görende budur.

    babam 33. derece skoç riti masonudur. (Hâkim Büyük Genel Müfettiş) amcam ise henüz kalfadır.

    türkiyedeki masonlar skoç ritini seçmiştir. ama başka ritlerde vardır. örneğin abd de çoğusu york riti masonlarıdır.

    kesinlikle israile hizmet söz konusu değil. dünyayı falanda yönetmiyoruz. verilen yüksek meblalardaki aidatlar tamamen hayır işlerine harcanmakta amaç sadece güzel bir toplum yaratmaktır.

    örnek:ismini vermeyeceğim bir mason bir suçtan yargılandı ve hakim de masondu. ikisi birbirini bildiği halde yargılanan ceza yedi.

    üniversiteyi bitirip belirli bir gelir düzeyine sahip olduğumda sahip olduğum referansları kullanıp biraderlerimin arasına katılmayı planlıyorum. mason olmak için referans şart değil. ama büyük katkı sağlar.

    sorularınız varsa alayım. mallık edip başlığı batırmaya hiç gerek yok.
    ···
   tümünü göster