1. 1.
    +1
    genclermeydana.net açıklama no:2

    neden işsizliğe karşı meydanları dolduruyoruz

    üniversite tercihlerimizi yaparken “mühendislik yaz, öğretmenlik yaz, tıp yaz” gibi “iş bulabilmemiz” için söylenen nasihatlerle karşılaşıyoruz. iş bulabilmek için üniversite okuyoruz yetmiyor, en iyi bölümleri okuyoruz yetmiyor, yüksek lisans yapıyoruz, ...

    sertifika programlarına katılıyoruz, dil kurslarına gidiyoruz, kpss’ ye giriyoruz, birinci oluyoruz yetmiyor. mezun oluyoruz işsiziz.

    egemenlerin üstünü örtmek için seferber olduğu, ancak artan iş kuyruklarından, işsizlik başvurularından, işsizlik yüzünden kendini yakan gençlerden, devrilen diktatörlüklerden, meydanları dolduran gençlerden dolayı apaçık sorun olan genç işsizlik türkiye’ de resmi rakamlara göre %20’ leri bulmuş durumda. ne kadar üstünü örtmeye çalışsalar da, işsizliği eğitimsizlikten diyerek, ekonomik hiçbir problem yokmuş gibi açıklamaya çalışsalar da gençlik durumu kavramış durumda. gençliğin “i̇yi” bir üniversiteye girebilmek için tonla para boca ettiği dershanelerden, iş bulabilmek için gittiği dil kursları, sertifika programlarından, okulunu bitirmiş olmasına rağmen mesleğine kabul edilmeyerek girdiği tus, kpss sınavlarından, hatta sınavlara girip birinci olup atanamamaktan canı yanıyor.

    biz işsizliğe karşı meydanları dolduruyoruz çünkü; “en iyi” bölümlerden mezun oluyoruz işsiziz,

    işsizliğe karşı meydanları dolduruyoruz çünkü; onlarca sertifika alıyoruz, dil öğreniyoruz, master yapıyoruz işsiziz.

    işsizliğe karşı meydanları dolduruyoruz çünkü; mezun olduğumuzda kpss, tus gibi sınavlarla sınanıyoruz, yüksek puanlar yapıyoruz işsiziz.

    işsizliğe karşı meydanları dolduruyoruz çünkü; işsiz dahi sayılmıyoruz.

    işsizliğe karşı meydanları dolduruyoruz çünkü; yüz binlerce öğretmen açığı bulunmasına rağmen hala 350bin atama bekleyen öğretmen var.

    işsizliğe karşı meydanları dolduruyoruz çünkü; tek gecede binlercemiz işsiz bırakılıyoruz.

    işsizliğe karşı meydanları dolduruyoruz çünkü; 5 kişilik açılan eğitim görevlisi kadrolara binlerce kişi başvuruyor.

    işsizliğe karşı meydanları dolduruyoruz çünkü; başbakan “her üniversite mezununa iş bulacak değiliz” diyecek kadar fütursuzlaştı.

    işsizliğe karşı meydanları dolduruyoruz çünkü; en çok üstünü örtmeye çalışan imf başkanı “genç işsizlik pimi çekilmiş bombadır” diye açıklama yapacak kadar sorun büyük.

    üniversite öğrencilerini çalışabilir nüfustan dahi saymayan tüik’ e, geleceği için mücadele veren öğrencilere soruşturmalarla, ögb’ lerle saldıran okul yönetimlerine, “her üniversite mezununa iş bulacak değiliz” diyen akp hükümetine karşı tunus’ta tahrir’de, ispanya’da olduğu gibi geleceğimizi ellerimize almak için, gençler meydana!
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster