1. 1.
    +185 -7
    kuralım amk. dışarıdan kimse okuyamasın, kapatamasınlar bizi.

    biliyosunuz ki "incide ferre paylaşılıyor, kötü konuşuluyor vs vs" gibi düşünceler var. haklılar da. bunun için sözlüğü dışarıya kapatalım. bazen yapıyor bunu modlar. başlıkları dışarıya kapatıyolar. bunun gibi olsun bütün başlıklar. okurlar züt gibi kalsın. hem saldırılarımız duyulmaz. hem de kapanmayız.

    not: ayrıca bu şekilde, fikirlerimiz çalınmaz. eskisi gibi inci saldırmış, inci şunu bunu yapmış denebilir.

    not2:kapalı kutular insanları her zaman korkutur. (bkz: #42243352)

    özet: ilk satır özet işte

    Bu hareket, hem sözlüğün seviyesini arttırmak hem de kapanmaya karşı önlem almak amaçlıdır.

    Beyler düşünsenize ne zaman saldıracağı, ses getireceği belli olmayan bir sözlük haline gelicez.

    gelen sorular üzerine edit: başlıklar dışarıya kapanacak. yine sözlük spotta kalıcaz. yeni bi oluşum içine girmiyoruz. modlara giydiriyoruz ama mal adam hariç hepsi sağlam insanlar. işlerini en iyi şekilde yapmaya çalışıyolar.
    duygusal edit: ulan duygulandım.
    edit3: (bkz: #42249374) aha bunlar da silinsin mesela
    edit5: düşüncelerinizi pm atın da liste yapalım.
    edit6: ne bir şuku ne de bir tane nick altı istedim. tek isteğim sözlüğün daha iyi bir yere gelmesi.
    istek edit: 3. madde sadece bir fikir. buna bu kadar takılmayın. daha iyi fikri olan söylesin. olmaz, nerden bulcaz demeyin.
    yardımsever editi: kod işlerinden anlayan bi panpamız her türlü yardım ederim dedi.

    en önemli edit: şayet silinirsem bu konuyu devam ettirin.

    --çok önemli--

    üşenmeyin! bu başlığı modlara pm atan. elbet gibleyecekler ve bu konuyla alakalı bir şeyler yapacaklar.
    haklı olduğumu söyleyerek bir yere varamayız. gözünüze kestirdiğiniz mod'a bu entry'yi pm atın. gelsin görsün başlığı.

    --çok önemli--

    fikirler:

    (tek bir maddeye takılıp kalmayın. zira bu maddeler sadece ham fikir. geliştirilebilir şeyler. geniş düşünün. şu olmaz demeyin. bi şey katın.)

    1- sözlük dışarıya kapansın. sadece yazarlar okuyabilsin. (bu sayede saldırılardan ve olası etkinliklerden kimsenin haberi olmaz)

    2- gerekirse tüm yazarların entryleri okunsun. çapılculara yol verilsin. hemen değil ama 1-2 aya sözlük nispeten temizlenir.

    3- yeni yazar alımlarında "edu" uzantılı e-mail istensin. hatta belirli bir süre içinde mevcut yazarların edu uzantılı maillerle yeniden kayıt yaptırmaları istenebilir. (yeni alımlarda liseli akınına son verebilir, seviye uplanır)(bazı okulllar e-mail vermiyormuş. bu yüzden e-maili olmayan için 6.madde geçerli)

    4- yeni yazar alımlarında karar yazarlara verilmeli. yazar olmak için adayın, belirli bir şuku sayısına ulaşması istenebilir.

    5- yazar alımlarında iq soruları sorulsun.

    6- facebook'ta hesap çalındı bildirimi yapıldığında, geri alabilmek için nüfus cüzdanı fotokopini gönderiyorsun ve sana hesabını geri veriyorlar. transcript gibi bir şey istenebilir.

    7- başlık açılırken başlığın görünürlük olayı yazar tarafından içeriğine göre ayarlanabilir. örn: siyaset yapacaksa görünürlük ayarından sadece yazarları seçecek. yani otokontrol sistemi oluşturulacak.

    8- yazar olmak için entry yazılması gerekn 3-5 başlık olur(başka başlığa giriş engellenir). ve modlar, bu başlığa girilen entryleri kontrol eder. yazarın seviyesi ölçülebilir. (az önce biri pm attı, bana sevdiğin meyveyi söyle sana nasıl biri olduğunu söyleyeyim dedi.)

    9- özel chat odaları yapılabilir. bu grupları görmek için de inci hesaplarıyla giriş yapılır.

    10- yazarların entryleri modlar tarafından okunacak. belirli seviyenin altında kalanlar çaylak durumuna düşecek.

    11- alt frame oluşturularak etkinliker, organizasyonlar, gibertmeler burada duyurulacak. ayrıca bu frame de sadece yazarlar tarafından görünecek. (olan biten var demeyin. olan biten mal adam'ın sıçma yeri)

    12- sizi neden yazar yapalım şekilden bir soru sorulabilir.(bunu söyleyen çok oldu)

    13- referansla kayıt ve uçurma yapılabilir(bence suistimal edilir) tabii hemen üye yapılmaz. 12. madde bu durumda devreye sokulur.

    14- bu sitenin serverlari yurtdişinda telif haklarinin ... vs olmadiği bir adaya taşinmali, ip adresleride kayıt altına alınmamalı.(bunu yazan bilen birine benziyordu. eklemek geldi içimden, fikir sonuçta)

    15- fahri mod olayı olabilir. kim çocuk, kim sağlam görülebilir. tabi bu fahri modların sayısı fazla olmalı ki dediğimiz yapılabilirsin. (bunun da suistimal edilmesine karşı, eski bilindik yazarlar fahri mod yapılır)

    16- okurlara demo şeklinde bir site gösterilsin. yani en beğenilen, en güzel başlıklar okurlara açık olsun. onun dışında; siyaset gibi yasaklı konuları da sadece biz yazarlar görelim.

    17- gün içinde yazarların belirli sayıda başlık açma hakkı olacak(bu sınırlama adetten çok süre sınırlaması şeklinde olabilir. örn: 20dkda en 1 başlık gibi.) ve böylelikle gereksiz başlık açımına son verilecek. gerekirse entry sınırlaması bile konabilir.

    özet: özetin olmaması çok acı. tüyo vereyim: devrim oluyor devrim!

    .

    sinirsel özet: adiminin bizi giblediği yok. adam parasının derdinde. ama şunu da bilmeli: inciyi inci yapan; birincisiyle, dötüncüsüyle, suzanıyla, good girl'üyle mal adam'ıyla tüm inci ailesidir. inci, yazarsız bir hiçtir.
    ···
   tümünü göster