1. 1.
    +12 -2
    ben de chpye oy attım düşündüm ve 4 sonuca vardım.

    1. din faktörü. dini çok iyi kullanıyor rte. ve din insanların karşı gelemeyeceği bir otoritedir. akplilerin chplileri sevmemesinin sebebinin çoğunluğu bu sebeptendir. rte bi mitinginde chpliler ateist demişti. bu yüzden kutuplaşma oluyor.
    2. çıkar faktörü. nerde beleş oraya yerleş hesabı. sayısız maddi yardımlar. ve kişilerin akp sayesinde rant sağlayabilmesi. adam bakıyor 2001 de 400 lira asgari ücret. şimdi 700. ama bilmiyorlar ki benzin de 1bucuk lira iken 4.5 lira oldu.
    3. adamın bizzat kendisi. büyük bir kısmı da liderlik karizmasından oy veriyor.
    4. gerçekten iyi işler çıkardığına inanan tayfa.

    Edit: din faktörüyle ilgili bişeyler yazan arkadaşlar oldu onlara cevap vereyim efenim.

    -akp din faktörünü kullanmıyor diyenlere cevabımı vereyim. ondan mı sağ parti? reklam afişlerindeki bayanlar ondan mı türbanlı? dindar bir memlekette okuyorum ve sık sık insanlarla konuşuyorum bu konuda, gözlemler yapıyorum. söylenen söz şu: adam dindar yauvwv, 5 vakit namaz kılıyor. allah başımızdan ekgib etmesin..- aminnnnnnn..

    -saadet de dincidir o niye başarılı olamadı diyenlere cevabımı vereyim. ilk olarak nur cemaati hakkında bahsedeyim. bizzat akp destekçisidir. ve bu cemaat akpden daha siyasal ve üstün bir topluluktur/gruptur. saadet partisinin böyle bir destekçisi olmamıştır. 2. destekçi olayı ise diğer dış güçler. hiç düşündün mü? akp diye bir parti kuruldu. pat diye iktidara geldi *
    ···
   tümünü göster