1. 1.
    +219 -42
    evet beyler çalıştık çabaladık ama olmadı, olması için elimizden geleni yaptıgımızı gören en büyük şahitlerde sizlersiniz.
    inci kardeşleri hep kavga etsede zor günde birbirlerine nasıl sahip çıktıkları ve kenetlendiklerinin şahidede
    tüm türkiyedir.

    bu işe başlarken amacımızın mevcut sisteme bir tepki oldugunu defalarca dile getirdik. sonuçta siyasi bir grup degiliz ve amacımız birinin arkasına geçipte onu meclise göndermek degildi. meclistekilere işini, layıkıyla yapmayanlara bakın biz istersek bunuda yapabiliriz mesajı verebilmekti
    ama göndermekte istedik,bu işin başarılabilmesi için var gücümüzle çalıştık.

    bugün gelinen nokta gerçekten çok üzücü. çünkü bu süreç içerisinde eskişehir tayfa olarak ciddi bir efor sarfettik. birçogumuz ciddi fedakarlıklar yaptı. derslerine giremedi sınavlarını kaçırdı, sabahlara kadar uykusuz kaldı, karakollara düştü ama biz bundan şikayetci degiliz,ne yaptıysak inci ruhunu yaşatabilmek için yaptık. fakat bunca emegin karşılıgında dalga geçtigimizin ve reklam yapmak istedigimizn düşünülmeside bizi üzüyor.

    ahmet abiye herzaman saygı duyduk herzaman önemsedik. sadece eskişehirde degil tüm inci sözlük yazarları olarak sahiplendik. taksim'de başbakan ahmet diye bagırdık, eskişehirde ölü taklidi yapıp yerlere yattık.

    ama bilinmesi gereken bazı şeyler var sizlere yanlış anlatılanları düzeltmemiz lazım.
    ahmet abiye ilk aday olması için gittigimizde daha ilk teklifimizde kabul etti. hiç bir ısrarda bulunmadık, bugün sanki zorla bu işe sokmuşuz gibi gösterilen bu durum, kendisininde aşırı istekli olması ile başladı. sözlükte paralar topladık yaklaşık 5 bin liraya yakın para topladık ve yeterli rakama ulaşamayacagımız için bu işe girmeyecegimizi söyledik. kendisi geri kalan parayı tamamlayacagını söyledi ve tamamladı.bu konudada hiç bir şekilde ısrarcı olmadık.

    seçim sürecinde hiç bir inci sözlük yazarı ahmet abiye gidip 1 lira para istememiştir. bütün masraflar sözlük yazarlarının bagışları ile yapılmıştır. afişler,pankartlar ve tv program yolcuklarında harcanan paraların tamamı sözlükten toplanan paralardır. ahmet abi kendisine bastırdıgı kartvizit ve kahvehane yada köy seyehatlarinde kullandıgı benzin paralarını kendisi ödemiştir. onun dışında yaptıgı 10 bin lira para harcadım dedigi hiç bir harcamadan haberimiz yoktur. eger bunlarıda iletmiş olsaydı elimizden geleni yapardık. kaldıki biz yazarlarla gittigimiz köylerde sadece arabayı ahmet abiden alıp benzin paralarını dahi kendi harçlıklarımızla ödemişizdir.

    ahmet abiyi seçim sürecindede seçim sonrada sahiplenmeye ve arkasında durmaya devam ettik. şuanki tavırlarına bakıldıgında sanki biz seçimden sonra onunla görüşmek istememişiz gibi bir intiba uyanmakta. fakat kendisiyle yaptıgımız tüm görüşmelerde sürekli bizi üzen bir tavır ile karşılaştık. ahmet abi magdur oldu diyenler var, nasılki seçim kazanılsaydı bu hepimizin başarısı olacaksa bu magduriyette hepimizin magduriyetidir. burada sadece ahmet abi degil bu işe gönül veren herkes üzülmüş ve magdur olmuştur.

    ahmet abi sözlük yazarlarından 9 oy aldıgını söylüyor.640 oyun 9 unun inci sözlükten geldigine inananlar varsa,ben söyleyecek bir söz bulamıyorum.

    inci sözlük ahmet abiyi kullanarak reklam yapmamıştır. yapmazda çünkü inci sözlük zaten internette en çok tanınan sitelerden biridir. kaldı ki inci sözlük herhangi bir reklam geliride elde etmemektedir. eger bugün ahmet abinin tavrı böyle olmasaydı.bu dostluk yıllarca sürebilirdi.biz binlerce yazar binlerce genç onu kabullenip sahiplenmiştik.

    eskişehir tayfa olarak eskişehirdeki yazarlarımızdan ciddi bir destek alamamak bizide üzdü fakat ne olursa olsun hiç bir zaman destek lamadık diye ne aslımızı inkar ederiz ! nede kütügümüzü ! başka sözlüge aldırırız. neden ? çünkü bir yola baş koydugunda kaybetmeyi kabullenemezsen kazanmayıda ögrenemezsin.

    ahmet abiyi sanal ortamdan alıp, tüm medyanın ve türkiyenin tanıdıgı bir isim yapmak,ona hiç bir getiri saglamayacaksa,ve onu magdur edecekse,bu yaptıgımız huur çocuklugudur. ve bunun nasıl birşey oldugunu sadece biz biliriz.

    seçim süreci boyunca yaptıgımız her eylemde kimsenin magdur olmaması için özel bir çaba sarfettik, kendimizi yada bireysel olarak bir kişinin adını ön plana çıkarmadık ki zaten hiç bir sinema derneğinden de film teklifi ! almadık,her zaman ahmet abimizi ön planda tuttuk, gerek sözlükte gerekse diger internet ortamlarında onu hep kolladık.

    beyler eger hala bu işin bir tepki amacı ile yapıldıgını ve bu tepkinin yazarların ceplerindeki harçlıklarla yapıldıgını göremiyorsanız. benim söyleyecek başka sözüm yok

    edit: behzat ç.'nin yaratıcısı emrah serbes bir inci sözlük yazarıdır, eskişehire bir söyleşi için geldi ve gelmişken bizimle irtibata geçerek ahmet abiyide görmek istedi. Yani behzat ç. dizinin ahmet abiye herhangi bir teklifi yoktur. sanırım ahmet abi olayı yanlış degerlendirmiş.
    ···
   tümünü göster