1. 1.
    +1
    PORTAKALLI PEKiN ÖRDEĞi TARiFi
    MALZEMELER
    (4 Kişilik)
    1 Adet orta boy ördek
    2 Adet orta boy portakal
    2 Adet limon
    Çeyrek su bardağı şeker
    Üçte bir su bardağı elma sirkesi
    Üç fincan tavuk suyu
    Üçte bir su bardağı portakal likörü (Varsa brendi)
    iki tatlı kaşığı mısır unu
    Bir çorba kaşığı kaysı jölesi
    Yarım su bardağı sek beyaz şarap
    Tuz ve Biber
    HAZIRLANIŞI
    Fırını önceden 180 derece ısıtın. Göğüs kısmı üste gelecek şekilde ördeği geniş bir tavaya koyup fırına verin. Fırına koymadan önce ördeğin butlarını ve göğsünü bir çatalla delin ki yağı dışarı akabilsin. Üstüne tuzu ve biberi, fırına verirken koyun. Göğsüne çatal batırıldığında suyunun iyice aktığını görene kadar fırınlayın. Bu süre bir-bir buçuk saat alır.

    Ördek pişerken, portakal ve limonların kabuklarını soyun. Portakal ve limonları sıkın. Kabukları ise 3 dakika suda kaynatıp çıkarın. Kabuklaı kurutun ve bir kenara koyun.

    Altı kalın bir tavada ve hafif ateşte şekeri eritin ve kahverengileşinceye kadar pişirin. Sirkeyi, portakal ve limonların sularını ve de tavuk suyunu buna ekleyin ve ocağın ısısını orta ateşe yükseltip sos kıvdıbına getirin. Birazcık kalınlaşıncaya kadar karıştırın. Jöleyi ilave edin. Sosu sıcak tutun. Ördek piştiğinde tencereden çıkarın. Sıcaklığını muhafaza etmek için alüminyum folyoya sarın. Tenceredeki yağı süzüp çıkarın, tencerenin içine şarabı dökün. Kahverengi parçacıkları da yolup çıkarın. Bunun üstüne, hazırladığınız sosu dökün. Daha önce kenara ayırdığınız portakal ve limon kabuklarını ekleyin ve hafifçe kalınlaşıncaya kadar kısık ateşte bekletin.

    Bunlar hazır olduğunda, ördeği parçalayın ve sıcak bir servis tabağına aldıktan sonra parçaların üstüne sosu dökün.

    Servisi yaparken konuklarınızın övgü dolu sözlerini mütevazı bir şekilde karşılayıp bana hayır duası etmeyi unutmayın! Afiyet olsun.
    ···
   tümünü göster