1. 151.
    0
    penis ucuna bir ağırlık takarak uzunca bir süre ve düzenli aralıklarla bu ağırlık ile penisin boyunu kesin olmamakla birlikte büyütmek teoride mümkündür. keza sağma(jelqing) yöntemi de kesin olmamakla birlikte kısmi bir kalınlık kazandırabilir. tabi yıllarca süren düzenli egzersizlerden sonra.
    ancak, tüm bunların dışında işin bir diğer yanı vardır. gerdirme yöntemi ile ligamentleri gerdirerek kopmasına ya da deforme olmasına sebep olabilirsiniz. ligament, kemiği, kemiğe ya da kıkırdağa bağlamakla ve de iç organları desteklemekle görevli dokulardır.bu ligamentler kas değildir, yapı itibariyle kasılıp gevşeyemezler. şekilleri değiştiğinde ise fonksiyon bozuklukları ortaya çıkar. yani, penis egzersizleri, body building ile aynı mantık üzerinden hareket etmez.siz penis egzersizlerini vücüt geliştirme sanıp, olayın üzerine abanırsanız çok ci̇ddi̇ sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. ayrıca ikinci yöntem olan sağma yönteminin sonucu olarak erectyl disfunction dediğimiz, iktidarsızlık probleminin ortaya çıkması çok olasıdır. çünkü, corpora cavernosa'ya (penis içinde kan ile dolarak şişen ve ereksionu sağlayan doku)zarar verebilirsiniz. dolayısıyla, tam emin olmamakla birlikte teoride bu yöntemler çalışıyor olabilir. teoride diyorum çünkü, hiç bir bilimsel veri yok ve internet sitelerine de güvenmeyiniz.bu egzersizler sonucu ömür boyu iktidarsızlık, penis kırıkları diye halk arasında tabir edilen durum(penil fraktürleri)(ki kırık değil corpora cavernosa dokusunun yırtılmasıdır), zedelenmeler, ciddi dermatolojik problemler, penis içi kanamalar vs gibi problemlerle karşılaşabilirsiniz. denemesi bedava, ama şiddetle tavsiye edilmez .
    not: yukarıda saydığım pelvis kasını sıkıp gevşetme yoluyla geliştirmeyi öğütleyen kegel egzersizleri, bilimsel olarak kanıtlanmış (dr. arnold kegel diye aratabilirsiniz.) egzersizler olup zararsızdır. ancak abartmamak lazım. aşırı gelişmiş bir pelvis kası işeme zorluğu ve saatlerce boşalamama gibi problemleri de beraberinde getirebilir. ancak kararında yapılırsa yararlıdır, boşalmayı geciktirir ve daha sert ve sağlıklı bir ereksiyon sağlar. bunun dışında sitelerde yazan diğer penis egzersizleri, örneğin yukarıda bahsettiğim germe ve sağma egzersizler ve benzerleri, cinsel sağlığınız ve vücüt bütünlüğünüz açısından çok tehlikelidir
    ···
   tümünü göster