1. 626.
    +5
    objektif olarak yaklaşırsanız en az şike kadar şaibeli bir durum son 3-4 senenin fikstüründe de gözünüze çarpacaktır.

    bana göre federasyon ve lig tv nin birlikte ayarladığı bir kumpastır fikstür.

    son 3-4 sezondur fenerbahçe bütün (ya da çoğunlukla ) önemli maçları ilk yarı kendi evinde oynamıştır. 2. yarı ise hep zor deplasmanlarla geçmiştir.

    daha lig başlamadan her şey fenerbahçe üzerine kurulur. son 3-4 sezonu irdelerseniz şampiyonluk mücadelesi fenerbahçe ve fikstürde fenerbahçeyi takip eden takımlar arasında geçmiştir. ( fikstürde takip etme olayı şöyle oluyor fenerbahçe bu hafta a takımı ile oynuyor bir sonraki hafta a takımı ile sivasspor, bursaspor, trabzonspor oynuyor)

    şunu kimse inkar edemez, ligde bütün takımlar fenerbahçe maçlarına ayrı hazırlanırlar, var güçleri ile bastırırlar ciddi efor sarfederler. bir sonraki hafta aynı performansı gösterebilen takım nadirdir. ( benzer bir durum at yarışında da vardır. gazi koşusunu hedef yapan ingilizler var güçleri ile asılırlar gazi koşusunda. büyük oranda da gazi performansına yaklaşamazlar ilerki yarış hayatlarında, sufi,yavuz star, populer demand... )

    fenerin 1 hafta önce oynadığı rakiple oynayan takımlar hep avantajlıdır. çünkü posası çıkmış bir takıma karşı oynarlar.

    son 4 senedir şampiyonluk düğümü, heyecan son haftaya taşındı yarak kürek bütün reklamlar aslında sezon başı fikstüründe ayarlanmıştır bile.

    bakın sivas spor neredeyse şampiyon oluyordu, bursa şampiyon oldu ( ki anasını gibtiğim siyasetçileri evelki sezon diayrbakırı küme düşürmemek için ellerinden geleni yapmasaydı nasıl olsa düşecekler ortalığı karıştırmayalım demeyip kuralları uygulasalardı fenerbahçe 2 puan farkla şampiyondu evelki yıl)

    bu sene de trabzon'a göre yapıldı ayarlama. fikstürde trabzon takip etti feneri. ilk yarı 9 puan fark yapmalarının temel sebebi budur. anadolu takımları il yarı kötü feneri bulmuşken ölümüne asıldılar, bir sonraki hafta trabzon elini kolunu sallayarak geçti hepsini.

    bana trabzonda oynayan ve fenerbahçe kadrosunda bir futbolcuyu kesip yerine oynayabilir, daha iyidir diyebileceğiniz kaç adam var allahınızı severseniz ?

    asıl sorgulanması gereken trabzon bu 82 puanı bu kadrosuyla nasıl topladı ?

    http://www.ligtv.com.tr/ligsonuclarfikstur.aspx?l=2 üşenenler burdan baksınlar son 4 sezona
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster