1. 1.
    +12
    millet gibkofield kardeşimize gönderdiğim mailin aynısını yapıştırdım buraya umarım işinize yarar aydınlanırsınız* biraz..

    eminem hakkında biraz bilgiye sahibim belki işine yarar diye yazıyorum alayını..

    şimdi gardaş Eminem dinleyen var mı yazmışsın 12 haziranda.. ben uzun zamandır dinlerim.. marshall kendi ismi, slim shady bu arkadaşımızın alter ego'su oluyo.. illu'nun çizdiği bir imaj olarak düşünebilirsin.. mavi gözlü, sarı saçlı, hiçbişeyi giblemez(favori cümlesi I don't give a fuck'tır zaten shady'nin) bir karakter.. shady karakterinin lil wayne, jay-z dden farkı yok anlayacağın.. bol kıyafetler giyer.. şarkılarda geldiği yeri, büyüdüğü ortamı anlatır ama hep öfkesini dışa vurur.. hatta bi şarkısında karısının boğazını keser, aldattığı adamı ve çocuğu öldürür(şarkının adı kim).. samimi şarkıları ise eminem stilinde söyler.. ne bileyim kızına söyledikleri, kendisiyle alakalı olanlar.. when I'm gone adlı şarkıda bu slim shady ve eminem karakterleri ilk defa karşı karşıya gelir.. eminem kızıyla ilgilenemediği için kızı "git hayranlarına onlar seni istiyo" tarzında konuşur.. eminem slim shady'yi deli olarak çağırır kendisini de deli ettiğini söyler.. without me şarkısında ise "bi canavar yarattım herkes shady'i görmek istiyo marshall'ı giblemiyolar alın size istediğiniz" diyerek başlar şarkıya.. bildiğin gibi mj'ı çocuk istismarıyla suçladıklarında avuçlarının içinde olan eminem'i kullandı illu rezil etmek için.. "just lose it" klibini izlersen bunu farkedersin..

    bu şarkının olduğu encore albümünde daha ilginç şarkılar da var.. mesela rain man olayını duymuşsundur "müzik endüstrisi deşifre oldu" belgeselini izlediysen.. burda da rain man isimli bi şarkı var.. bir de "like toy soldiers" adlı şarkının klibinde eminem'in sahne arkadaşı, aynı zamanda liseden beri en iyi arkadaşı proof öldürülüyo.. iki sene sonra arkadaş zaten ufak bi bar kavgasında ölüyo vurularak bunu çok ilginç buldum.. eminem depresyona giriyo 4 yıl albüm çıkartamıyo.. ki bu rap müzikte çook uzun bi süre.. ferhat göçer'in 2 sene düet&cover yapmaması sertar ortaç'ın 3 senede bir albüm çıkarmasıyla eşdeğer yani.. 2009'da iki cd'lik bi albüm çıkarıyo ve bu albümde de çok ilginç şarkılar var..

    albümün adı relapse.. bu ingilizcede tedavide iyileşir gibi olup hastalığın tekrar nükzetmesi demek.. dr west skitiyle(skit=konuşma gibi alıntı gibi şarkı olmayan şey) başlıyo albüm bu skitte doktoru eminem'le konuşuyo istersen alkol alabilirsin diyo.. eminem'de taşşşak mı geçiyosun sen hacı ben temizlendim alkol alınca diğerlerini hatırlarım diyo sonra doktor çıkartıp sallıyo hapları bunları mı diyosun diye sesi şeytan sesine dönüyo.. sonra eminem uyanıyo 3am şarkısı başlıyo.. 3am mesela şeytanın saati.. albümün sonralarında eminem'in prodüktörlüğünü dr.dre olmadan yaptığı tek şarkı beautiful var şarkının başında başka bi şarkıdan alıntı yaparak başlıyo.. size ulaşmak istiyorum uzun zamandır yoktum, siz de bana ulaşmak istiyosanız elimi tutun tarzında yardım isteyen cümleler var şarkıda.. deja vu şarkısında ise şeytan eminem'in içinde diyaloga bile giriyolar eminem yine hap alıyo sonra bunu kızları buluyo doktora zütürüyolar az daha ölüyomuş bunu anlatıyo bu şarkı da.. albümün geri kalanında yediği haltlardan, içtiği haplardan bahsediyo..

    bi de bu albüm zamanında yaptığı ama albüme koymaya adeta "zütünün yemediği" bir şarkı var bonus track olarak internetten yayınlıyo.. adı "my darling" şarkının ve her şeyi alenen anlatıyo şarkıda..
    nakaratı şöyle:

    My Darling, I don’t ever want you to leave me, my darling
    You and me were meant to be together, my darling
    And if I cannot have you, no one can, you’re my darling
    Cause I possess your soul, your mind, your heart and your body

    hatılattı mı sana bişeyler?
    "Dear God, I wonder can you save me?"
    "Illuminati want my mind, soul, and my body... "

    şarkının ikinci ve üçüncü verse'ünde ise alenen yine o şeytan sesiyle muhabbete giriyo.. şeytan sesi "hatırlatmama gerek var mı sen ruhunu bana sattın olm" diyo..
    sonra "kariyerini ger i getirebilirim" diyo ve eminem dr.dre'yle konuşmaya başlıyo.. dr.dre eminem'e "sen biraz yumuşadın senin shady imajını geri getirelim" deyince eminem "o sadece saç açıcı ve vodka'dan ibaretti" diyor.. öyle olmadığını hepimiz biliyoruz.. eminem şeytani sese niye beni rahat bırakmıyosun diyince seni seviyorum diyo bu da illu'nun rain man'in her neyse eminem'den geçmişte çok faydalandığını gösteriyo..

    neyse eminem bu albümden sonra slim shady imajını tamamen bırakıp normal kendi stiline geçiyo.. hap tedavisi de tamamlanıyo ve 2010 yazında yeni albüm recovery'i çıkartıyo.. ve bu albüm bildiğin adamı kim zihin kontrolüne mi ne aldıysa bildiğin ona karşı duruş sergiliyo..

    şarkılara bi göz atalım..
    1. "Cold Wind Blows"
    tanrıyla konuşuyo beni affet bi daha yapmicam tanrım falan diyo
    2. "Talkin' 2 Myself" (featuring Kobe)
    deliricem beni anlayan kimse yok kendi kendime konuşuyorum falan diyo..
    3. "On Fire"
    eleştri yazarlarını eleştiriyo pek bişey yok
    4. "Won't Back Down" (featuring Pink)
    vazgeçmicem tarzında şeyler ilgin. bu da
    5. "W.T.P."
    kayda değer bişey yok
    6. "Going Through Changes"
    eski karısına kızlarına ve proof'a hitap ediyo proof'un öldürüldüğünü onun hiçbi kavga çıkarmayacağını ima ediyo.. eski karısına keşke böyle ayrılmasaydık diyo..
    7. "Not Afraid" ÇOK ÖNEMLi
    sadece çevirsini oku şarkının neler döndüğünü görürsün
    8. "Seduction"
    kayda değer bişey yok
    9. "No Love" (featuring Lil Wayne)
    bir iki gönderme var
    10. "Space Bound"
    kayda değer bişey yok
    11. "Cinderella Man"
    amen amen sesleriyle başlıyo şarkı beni bu oyundan dışarı atamazsınız ikinci şanıs herkes alamaz ben bu sefer boşa harcamıycam diyo.. haklı da ne kadar azaltmaya çalışsalar da adamı piyasadan silemezler..
    12. "25 to Life"
    önce eski karısına yazdı sanmıştım ama bildiğin o şeytani sese yapmış git başkalarını ünlü yap yakamı bırak diyo..
    13. "So Bad"
    kayda değer bişey yok
    14. "Almost Famous"
    kayda değer pek bişey yok
    15. "Love the Way You Lie"
    kayda değer bişey yok sadece rihanna ile düet olduğu için garip geldi bana da
    16. "You're Never Over"
    proof'a yazdığı şarkı.. sen benim için daha ölmedin bu işin peşini bırakmam falan diyo
    17. "Untitled" (hidden track)
    kayda değer bişey yok

    gördüğün gibi adam illu'ya (veya her neyse) karşı savaş açmış durumda 2pac, mj, bob marley ve diğerleri gibi sonu yakında diyorum..
    ···
   tümünü göster