1. 1.
    +48 -22
    dün saat 19 suları. eve dönüyorum. sokaklarda çocukların bağrışmaları, topların araba camlarına çarpma sesleri, çocukların birbirlerine yaptıkları itirazlar... apartmanıma doğru ilerliyorum. bu sefer kız çocuklarının kendi aralarında oynadıkları alanlardan bağrışmalar, çığlıklar geliyor. bir grup kız ip atlıyor, diğer grupta kız apartman kapısının önünde barbie bebeklerini güzelleştirme çabalarına girmişler. bir grup küçük kız ise yakan top oynuyor. kısacası çocuklukları şen şakrak geçiriyorlar. mutlular. dert diye birşey olmadığı vakitlerin tadını sonuna kadar çıkartıyorlar. sonra iki apartman arasından somurtkan bir ifadeyle türbanlı ve elinde kuran-ı kerim'i olan bir kız çıkıyor. 7-8 yaşında görünüyordu. hava 20 derece. ayağına teni görünmesin diye yünlü bir çorap giydirilmiş. dizlerinin bayağı altında biten kareli bir etek, gömlek ve hırka. kafasında da türban. onun altında da onu cehenneme zütürecek saçlarını kapatan bone.

    bir an durdum. sağa baktım. şortlarıyla, askılı tişortleriyle, savrulan saçlarıyla hayatlarının en masum zamanlarını yaşayan küçük kızlar, sola baktım. o ip atlayan kızlara üzgün bir ifadeyle bakan 20 derece de tamamen örtülmüş 8 yaşında hayatına "din" sokularak "cennet-cehennem" derdini daha bu yaşında yaşayan ve ailesi tarafından kadın imgesine indirgenmiş bir küçük kız. geçenlerde diyanet işleri başkanlığı web sitesinde okumuş idim. kuran kurslarına katılım artmış. muhafazakarların din konusundaki motivasyonun akp döneminde tam olduğu anldıbına geliyordu bu istatistik.

    bu kızın kuran kursuna gönderilmesini bile özgürlük anlayışı altında savunmayınız lütfen... hayatı elinden çalınmış. masumiyeti elinden alınmış bir körpe beyin var burada. arkadaşları gibi yaşamak isteyen, saçlarını yapmak isteyen, barbie bebeklerle oynamak isteyen bir genç kız var burada... ama bu kız nabıyor? 8 yaşında tam anlamıyla türkçeyi kavrayamadan anlayamadığı arapça metinlerle "cennet-cehennem" kavrdıbını öğreniyor. müslüman olmayanlarla muhattap olmaması gerektiğini o yaşta öğreniyor. müslüman olup da din gerekliliklerini yerine getirmeyenlere kin beslemeyi o yaşta öğreniyor.

    fevkalade üzülüyorum... fevkalade üzülüyorum.
    ···
   tümünü göster