1. 1.
    +5 -1
    sevgili inciciler,

    bu başlığı size "hoşça kalın" demek için açtım. hoşça kalın diyorum çünkü bu sözlükteki bazı şeyler beni çok rahatsız etmeye başladı.

    artık burada yazmaktan, hatta burada vakit geçirmekten eskisi kadar zevk alamaz oldum. bunun nedenini liselilere bağlayanlar olacaktır belki, ama çok net söyleyeyim ki liseliler bu sözlüğün temel taşlarından olmuşlardır. inci sözlük'ün bu seneki ygs'den bir gece önceki ne kadar ruhsuz olduğunu bizzat yaşayarak görenler, tespitime katılacaklardır.

    veda etme kararı almamın tetikleyicisi ve ana nedeni, moderasyonun dün bazı entry'lerime uyguladığı yaptırımlar oldu. şimdi ondan biraz bahsedeyim. bildiğiniz gibi upskirten nickiyle inci sözlük'te yazan kardeşimizi kaybetmişiz. bu haberi dün bu sıralarda aldık ve sözlükte onun anısına pek çok şey yapılmaya başlandı. ancak yapılanların bazılarını çok samimiyetsiz, hatta cıvık buldum.

    olayın sulandırıldığını düşünerek, ben ölürsem upskirtene yaptıgınızı yapmayın diye bir başlık açtım. burada onun anısına yapılan ve yanlış bulduğum bazı şeyleri eleştirdiğim bir yazı yazdım. arkasından kimi beni destekleyen, kimisi desteklemeyen entryler sıralandı. toplamda 10-11 entrylik bir başlıktı.

    bir süre sonra bu başlığın silindiğini ve bu başlıktaki üç entry'min çöpe gönderildiğini gördüm. üstelik silinirken ne bir silinme gerekçesi bildirildi, ne bir açıklama yapıldı... orada ben ne din, ne siyaset, ne ferre, ne hakaret, ne reklam paylaşmıştım. hiçbir sakıncalı şey yoktu yani.

    her neyse... moderasyonun entry'lerimi ve başlığımı bu şekilde silmesi beni çok rahatsız etti. benim burada takılmamın en önemli sebeplerinden biri buranın özgürlüğüydü. eleştiriye tahammülü olmayan ve kafasına estiğince entry/başlık silen bir moderasyonun olduğu bu yerde artık kendimi özgür hissetmiyorum. bu yüzden bundan böyle inci sözlük'te yazmayı düşünmüyorum ve "hoşça kalın" diyorum inci sözlük'ü inci sözlük yapan sizlere.

    o başlığı ve entry'leri silen moderatör kim bilmiyorum. bilsem de buradan ona küfür edecek falan değilim. çünkü yukarıda bahsettiğim şeyi yapan kişi bir "ezik"ten fazlası olamaz benim için. böyle birine küfretmeye bile değmez. açıkçası onun kim olduğu da önemli değil; böyle birine moderasyonda görev verilebilmiş olması önemli. haaa hep moderatör diye konuştum ama admin de yapmış olabilir bunları. öyleyse yazıda moderatör geçen kısımları admin veya inci diye değiştiriverirsiniz olur biter.

    en beğenilenler listeme bakarsanız, çoğunun hatun capslerinden oluştuğunu göreceksiniz. ama bu benim suçum değil ki... siz hatun capslerine daha çok ilgi gösteriyordunuz :) oysa benim çok güzel araştırma dosyalarım ve komplo teorilerim de vardı. incelemek isteyen şuradan buyursun:

    (bkz: inci arkaplanındaki inanılmaz mantık hatası)
    (bkz: incideki mallar sürüsü)
    (bkz: şimdi gerçekleri açıklama zamanı dünkü olay)
    (bkz: moderasyonun gerçek yüzünü açıklıyorum)*

    sonuç olarak, artık gidiyorum. artık inci sözlük'te yazmayacağım. arada bir gelir bakarım; neler olmuş neler bitmiş diye. moderasyondaki bu baskıcı ve eleştiriye tahammülsüz zihniyet bir gün sona ererse, super dede nickini yine entry'lerde görürsünüz belki.

    hepiniz hoşça kalın.

    ____________________________________

    "o yazıyı kim okuyacak", "sevgiliden sonrasını okumadım", "özet geç bin" diyorsanız özet geçeceğim korkmayın: http://inciswf.com/1296317785.swf

    özet: ben bu sözlükte özgürlüğü hissedebiliyordum. ama moderasyonun kafasına göre entry'lerimi silmesiyle inci sözlük'te özgürlük ortdıbının kalmadığının bir kez daha farkına vardım. artık inci sözlük'te yazmayacağım. hepiniz hoşça kalın.
    ···
   tümünü göster