1. 76.
    0
    konuyu başlatan arkadaşa söylüyorum boşuna yoruyorsun. inanlara tek bi sorum var: http://alkislarlayasiyoru...yaz-adamla-ilk-karsilasma
    önce bu videoyu izleyin ve düşünün dıbını gibtikleriminin. bu kabile eğer yoğun ve yerleşmiş bi din alayışları olsaydı gelen ne kendilerinden deri ve görüntü olarak farklı olan beyaz adamı melek şeytan vs. gibi saçma anlamlar yüklemeyeceklermiydi. kaldı ki gördükleri teknolojik aletler akıllarını başlarından almaya yetti. ha şimdi burdan nereye çıkıyoruz. dediğim gibi koyu bi inanca sahip olsalardı ya da onları yönlendirecek din alimleri olsaydı o sırada bu adamlar onlar için melek vs. olacktı yani din oların direk olarak algıları ve düşünceleri ile oynayacaktı. ama ne oldu beynini gibtiklerimin adamlar o belli bi süre sonra dini anlam yüklemedikleri için kibrit başta olmak üzere diğer bütün araç gereçleri anlar ve ne işe yarar olduğunu anlamaya başladı. ve korkuları geçip sadece heyecan ve şaşırma duyguları kaldı. ha burdan ayrıca şu ortaya çıkıyor demek evrim var ve beyinleri günümüz insanı gibi çalışıyor demek yani alıp foto makinayı yere çakmıyorlar ya da ısırmıyorlar. ayrıca şunu da düşünüyorum demek bi zaman makinası olsa günümüzden geçmişe gitsek yanımızda teknolojik aletlerle modern insan eğer bi dine bağlı değilse her bilgiyi çabucak öğrenebilir. din gelişimde-bireyerden dolayı- dolaylı olarak engel aslında.

    bi de inananların yaptığı hatalardan biri "neden" aramak. belkide bigbang'in bi nedeni yok amk olmak zorunda mı ya da neden hayat olduğunun.

    son olarak kesinlikle ve kesinlikle dine gerek vardır 7 milyar insan başka türlü idare edilemez hele böyle sığırlar ve düşük zekalı insanların yönetimi için gerekli.
    ···
   tümünü göster