1. 1.
    +15
    canım feci şekilde az pişmiş biftek çekti amk dışarda yemeğe kalksan 30-40 lira fiyat biçiyolar ne gerek var. Ocağımız var tavamız var amk biz niye yapamayalım diyip bifteğimizi almaya koşuyoruz. Max 20 dk da süper bi biftek oluşucak

    Gereken malzemeler

    Adam gibi bi teflon tava
    2-3 diş sarımsak
    1 yemek kaşığı tereyağı
    tuz-karabiber-az miktarda zeytinyağı
    ve tabiki dana biftek

    öncelikle marine aşaması için etlere göz kararı az miktarda zeytin yağı döküyoruz, sonra üstüne karabiber ve tuz dökp aynı işlemi tersini çevirip bi daha uyguluyoruz. üstündeki streçi tekrar kapatıp minimum 1 saat max 2 saat marine için dolaba koyuyoruz.
    http://imageshack.us/phot...images/97/dsc00008hf.jpg/

    bu arada sarımsaklarımızın dışındaki ele gelir kabukları soyuyoruz. Burası önemli hepsini değil sadece dökülecek gibi olan ele gelenleri soyuyoruz. Tereyağını da dışarıya alalım ki biraz yumuşasın kaşığa rahat gelsin.
    http://imageshack.us/phot...mages/692/dsc00009fk.jpg/

    marine işlemi süresi gerçekleştikten sonra etleri çıkartıp elimizin altında bir yere koyalım.
    Tavayı ocağa koyup iyice kızmasını beklemeliyiz. Tavanın kızıp kızmadığını su damlatarak da rahatça anlayabiliriz su anında buharlaştığında tava hazır demektir.
    http://imageshack.us/phot...mages/508/dsc00010og.jpg/

    Tavayı iyice kızdırmamızın amacı tereyağını hemen eritip, yağ yanmadan etlerimizi atmaktır. Yağ yandımı ete kokusu geçer çnkü. 1 yemek kaşığı tereyağını kaşığımızı alıp kızmış olan tavamıza atıp erimesini bekliyoruz 1 dk civarında. Bu arada maksimum ateşte olan ocağımızı azcık kısalım sonradan açıcaz çnkü.
    http://imageshack.us/phot...mages/163/dsc00011cq.jpg/

    Yağ erimeye başladığı gibi sarımsakları da yağın kenarlarına atıyoruz. Tam içine atmayın çok fazla sıçrar. Sarımsağı burda kullanmamızın amacı ete güzel bir aroma vermesidir.
    http://imageshack.us/phot...mages/155/dsc00012hh.jpg/

    Yağ yanmadan etleri kenardan kenardan tavamızın içine atıyoruz. Etleri attıktan sonra tavayı bilek hareketiyle sallayıp yağın iyice etlerin altında dağılmasını sağlıyoruz. Ayrıca unutmadan soğuk olan etleri attıktan sonra tavadaki ısıyı dengelemek için tavanın altındaki ateşi tekrar maksimuma getiriyoruz.
    http://imageshack.us/phot...images/39/dsc00013ss.jpg/

    etleri attıktan bi 20-30 saniye sonra hemen diğer taraflarını çevirin. Tavamızın harlı ateşte olması etler için büyük avataj çnkü etin içindeki sıvıyı fazla kaybetmeden dışı hemen sertleşicek, etin kendi suyu ve lezzeti içinde kalıcak ayrıca yumuşak olmasını sağlıyacaktır. Bilen bilir dana eti sert bir ettir.
    http://imageshack.us/phot...mages/577/dsc00014bh.jpg/

    Çevirme işlemini 5-6 defa tekrarlayarak eti izleme yöntemiyle dışını güzelce pişirin. Bu arada etleri tavada gezdirerek yağa tamamen temas halinde olamsını sağlayın.
    Bu işlemi 4-5 dk civarında devam ettirin ve etlerinizin dış görüntüsü kızardığında ateşi kapatın ve bir servis tabağı çıkarın.
    http://imageshack.us/phot...mages/197/dsc00015vi.jpg/

    Etleri tabağa aldıktan sonra tavada kalan sarımsakları çatalla çöpe atın, onlar görevlerini başarıyla yerine getirdi.
    Canınız isterse tavada kalan yağı ve etin kendi bıraktığı sıvısını tabaktaki etlerin üstüne dökün.
    http://imageshack.us/phot...mages/854/dsc00016km.jpg/

    Evet binler az pişmiş etlerimiz mis gibi olmuş, içinin yumuşaklığı ve kendi tadı zaten anlaşılıyodur.
    Eğer siz az pişmiş yemekten hoşlanmıyosanız ben 4 dk pişimiştim siz 2 dk daha pişirin ozaman orta pişmiş denilen kıvamda bi et yemiş olucaksınız. Daha fazla pişirmeyin amk zaten dana eti sert bi ettir kayış gibi yapmayın eti tatsız bişi olur.
    http://imageshack.us/phot...mages/828/dsc00017hy.jpg/

    Tercihen hardalla mükemmel oluyo et ben bu şekilde yemeyi severim.
    Ohşşş hadi iyi keyifler afiyet olsun.
    http://imageshack.us/phot...mages/192/dsc00018oy.jpg/

    Amk 2. defa yazıyorum server züte gelmiş bu ne lan.
    ···
   tümünü göster