1. 176.
    +3
    @1 ateistlerin görüp utanması içindir diyerek gıybet ediyorsun, allah imanı dilediğine ihsan eder dilediğine de etmez, sen teblini yaparsın, gerisi seni bağlamaz, dinde zorlama yoktur, senin yaptığın gibi caka satarak iman reklamı yapmak ise hiç yoktur. islamın hassas kantarına tonluk tak yığmayın lütfen. ateistleri de ayrıca, din kardeşin gibi (senin dinini yaşamana engel olacak aktif bir tavır sergilemediği sürece) sevmek zorundasın, çünkü onun cezasını allah verecek sen vermeyeceksin, onun meselesi allahla onun arasında seninle onun aranızda değil. senin bu tavrın yüzünden o adam istemeye istemye imana gelse, yine de sana kul hakkı geçer o adamın, çünkü buğz etmiştir, içi acımıştır. islam kelimesi teslim olma anldıbına gelir, teslim olmaksa şahsi irade dahilindedir, utandırma gibi pgibolojik baskılarla yürüyen bir din olsa, teslim olma değil boyun eğdirtme anldıbına gelen bir adı olurdu.

    evet efendim islamiyeti bilirim cemaatlere girdim çıktım, ailem de çok inançlı ama ben agnostiğim. ve saygısızlığımdan dolayı değil, mantığını göremediğim için oruç tutmuyorum, sen bunda bir mantık görebiliyorsan bu senin fikrindir, fikre karşıyım ama senin o fikre sahip olmana diyecek hiçbir şeyim yok.

    böyle böbürlenirsen tuttuğun orucun bir hayrı olmaz, müslüman dediğin alçak gönüllü olur, millet onu görünce utanır ama o bunu amaçlamaz. senin karnın açlığa katlansa neeee, katlanmasa ne, gönlün obezmiş senin...
    ···
   tümünü göster