1. 1.
    0
    Yakında her cepte birer telefon yer alacak. Kablosuz hem de ! Uzak gelecek gibi görünüyor ama unutmayın ki gelecek çok hızlı gelecek. Şimdi izin verin de size cep telefonlarını anlatayım canım.

    Bakın şimdi. Hayal edin. Evinizde telefon var ya hani... He işte, onun kablosunu sökün ve cebinize koyun. Sığmayacaktır haliyle. Çalışamaz ve kullanamazsınız da o haliyle. E o zaman ne diye kastırıyorsunuz? Siz de bir acayipsiniz canım. Bu cep telefonu denen teknolojik bebek, kablosuz ve cebinize sığacak büyüklükte. Mesela arıyorlar o numarayı. Telefon çalıyor dışarıdayken. Ne kadar da şaşkınlık verici. Telefon dediğin evde veya işte çalar yani kapalı alanlarda. Ama hiç bir yere bağlı olmadan da çalışıyor bu icat. Çok acayip lan! Ama şarj olması gerekiyor. Henüz nasıl çalıştığı veya nasıl görüşme yapılabildiği konusunda bir bilgim yok ama yine de boşverin be... Sonuçta çalışıyor olm işte gerisini boşverin.

    Ayrıca mesaj denen birşey var. Yazılı mesaj. Üstündeki rakamlara basarak çeşitli harflerle cümleler kurup başka bir cep telefonuna gönderiyorsunuz. Bunun tutacağını zannetmiyorum. Konuşmak varken neden uğraşılsın ki değil mi? Ama yine de var işte içinde. Titreşim var bir de. Mesela çalmasını istemiyorsunuz ama hissediyorsunuz. Telefon geldiğinde titriyor mütemadiyen. Tahrik aracı olarak kullanılabileceği kanaatindeyim bunun da. Arka cebinde titreyerek telefonun gelmesini isteyen biri gizli eşcinseldir bence.

    Son olarak diyeceğim o ki çok yakında herkesin cebinde bu acayip şeylerden olacak. Ama biraz pahalıymış. 100000 €'dan satışa sunulacak falan. BMW X7 ile aynı anda piyasaya çıkması da rekabet oluşturacak gibi. Göreceğiz bakalım.
    ···
   tümünü göster