1. 76.
    +1
    En iyi özet amk. - Komunizmin gerçek dünyadaki ölmüş örnegi- SSCB ütopya olarak da şirinler
    Sosyalizm- Küba. şimdi biri çıkıp dicek küba takunda yüzüyo bilmem ne yark kürek. micael more diye şişko bi bin var bilirsiniz. kral adamdır onun kübayla ilgli belgeselini izleyi. Anlarsınız. Ben bizzat giDENLERDEN DiNLEDiM VE AYNILARINI DUYDUM. Sokakta bile gülerek gezen adamlar. Sokakta gitar çalıp dans eden gençler görmek gayet normal birşey. Adam agır bir işte çalışıp geldiginde karısını ve çocuklarını alıp, akşam yemeğini barda ya da restoranda yiyebiliyor. Bizden biri gidip anlatınca biz hastaneye para ödüyoruz, elektrik ve su parayla gibi şeyler bize inanmıyorlar. inanmak istemiyorlar.
    Ha gelelim eksileri neymiş. lüks kavramı yok, bütün restoran bar ve tatil mekanalrı aynı kapasitede. Bizim oralama bir 5 yıldızlı otel işte.
    - internetin sasürlü oldugu dogrudur. gençler geriye kalanı görüp özenmesinler diye ama sinemasına siyasi mesaj içermeyen amerikan filmi dahi olsa gelir.
    - ot kullanımı yaygındır ve normal karşılanır. ama hepsi sağlıklıdır.
    - ingilizce yarak kürek yazan film afişli tişört falan giymek yasaktır çünkü bnkarın hepsi kapitalist sisteme özendirir hayır diyemezsiniz

    ama birtane aç, evsiz parasızlık yüzünden saglıksız olan, işsiz, sınav stresine sahip bir kişi yoktur. olması bile inanılmaz gelir. işte küba ve sosyalizm budur.
    ···
   tümünü göster