1. 1.
    0
    daha bi saat önce eve girerken başıma geldi. eve girer girmez anlatıyorum agalar dinleyin. kız arkadaşım geldi bugün evime. oturduk içtik, müzik dinledik, dizi izledik. neyse sarhoş olduk. sonra ben kızı otobüse bindirmek için durağa indim. kız bindi, apartmanın girişindeki iki teyze seslendi. bu arada adım ibrahim değil. sallıyorum tamam mı?
    -ibrahim, annen nasıl?
    -iyi ayşe teyze. oturuyo.
    -oğlum ramazanda geldi içiyosunuz.
    -ramazan bize gelmiyo ya
    -olur mu canım öyle şey nası söz o öyle?
    -ya ben inanmıyorum allaha, biraz saçma geliyo
    -ne diyosun oğlum sen yahu demesiyle kadının oğlunun sesini duymam bir oldu. çocuk koşturarak üstüme geldi, sonra da;
    -allaha inanmıyorum ne demek lan terbiyesiz, saygısız diyerek itip kakmaya başladı. sonra arabasına gitti, teybe mehter marşısını takıp sesini de baya bi açtı. apartmandakiler çıkıp bakmaya başlamışlardı. bu arada adam hala, "senin gibi türk ve müslüman gencini gibeyim, çanakkalede atalarımız senin gibi namussuzlar için mi öldü lan?" diye bağırıyodu. adamın yanına gittim. gayet sakindim hala. şey dedim, "yahu bişey demedim, öylesine muhabbet ediyoduk, terbiyesizlik yok yani"
    annesi de "allaha inanmıyorum diyo sonra da terbiyesizlik yok diyo" dedi. ondan sonra adam resmen çıldırdı. öyle böyle değil. arabanın tepesine çıkıp, allahuekber allahuekber diye bağırmaya başladı. kafayı yemek üzereydim orda.
    ama salaklık resmen bendeydi. ne demek lan "ramazan bize gelmiyo". "bugün de içiyoruz işte son artık, hem ramazanda gelmedi daha ehehehe" diyip geçsene işte mal.
    neyse işte, adam biraz allahuekber diye bağırıp durdu, mehter marşıyla beraber. annesi de bu arada eve çıktı. beş dakka sonra kafasında bez, elinde kuranla aşağı indi. apartmanın önüne oturup kuran okumaya başladı yüksek sesle. daha sonra kadının yanına üç dört kadın daha katıldı. bi kaç erkek üstüme yürüyolardı. apartmana girip kapıyı kapattım. koşarak daireme çıktım. eve gireli on beş dakka falan oldu. hala kapıyı çalıyolar.
    çok garip lan.
    ···
   tümünü göster