1. 51.
    0
    @1 yavrum;
    1-devletçiliğin bu ülkede çıkar uğruna kullanıldığını hepimiz biliyoruz türk telekom arena bunun en bağriz örneğidir sanırım.
    2-enerji kurumları ve kominikasyon gibi stratejik değere sahip kurumlar özelleştirilmez hiçbir gelişmiş ülke bunu tamamen özelleştirmemiştir, özerklik bir yere kadar kabul edilir.
    4- 3 yanı denizlerle çevrili bir ülkenin tüm limanları sadece israillilere satılırmı askeri limanlar hariç türkiyenin bu topraklar üzerinde hiç limanı bulunmamaktadır tamamı israil büyük ortaklı firmalara satılmışıtr.

    3- bu ülkede yapılan özelleştirmelerin durumu şudur:

    A) özelleşti̇rme yağmasina örnek.
    gemlik gübre sanayii a.ş., 83,1 milyon dolara özelleştirildi. oysa bu fabrikanın sadece arsası, içindeki 154 lojmanla birlikte 120 milyon dolar ediyor.
    limanıyla birlikte fabrikayı satın alan işadamı ali rıza yıldırımın basına yaptığı açıklama: “igsaş gübre, 90 milyon dolara satıldı, içinde 60 milyon dolar para vardı. eti gümüş, 33 milyon dolara satıldı, 20 milyon dolar nakiti vardı. gemlik gübre bugün satılsa, iki katına satılır.”
    i̇şte, ülkemiz bu şekilde yoksullaştırılıyo

    B) devleti̇n 51 mi̇lyon dolarlik fabri̇kasi, akp yandaşina 1,1 mi̇lyon dolara satildi.
    gerçek değeri 51 milyon dolar olan balıkesir seka kağıt fabrikası 1,1 milyon dolara akp yandaşı albayraklar a.ş.’ye satıldı.
    selüloz-i̇ş sendikası, mahkemeden fabrikanın satışını iptal ettirdi. ancak bu arada şirkette 12,7 trilyonluk bir varlık kaybı tespit edildi (yaklaşık 10 milyon dolar). halkın vergisiyle kurulan birçok şirket, akp yandaşlarına bu şekilde peşkeş çekildi.
    bunun adına akp’nin özelleştirme – hortumlama politikası den

    C) yağmaya devam: ‘ 4,5 ayda 4 mi̇sli̇ kâr.
    3 milyon 751 bin dolara özelleştirilen sümerbank’ın arsasının sadece bir bölümü 13 milyon 750 bin dolara satıldı!
    sümerbank’ın 50 yıl önce kurduğu pamuklu mensucat a.ş., 13 temmuz 2005te, özelleştirme yüksek kurulunca 3 milyon 751 bin dolara, 47 ortaklı ortak girişim grubuna (ogg) satıldı. ogg’nun başında akp’li manisa belediye başkanı bülent kar bulunuyor.
    şirketi alan grubun ilk icraatı, sümerbank’ın 90 dönümlük arsasının 55 dönümlük bölümünü, alışveriş merkezi yapılmak üzere ki̇patesc0 şirketine 13 milyon 750 bin dolara satmak oldu. böylece şirket, sadece arsanın bir bölümünü satarak yatırdığı paranın 4 katını 4,5 ay sonra kazanmış oldu. kaldı ki, daha fabrikanın 35 dönümlük arsası duruyor.
    böylece özelleştirme bir yağmaya dönüştü; bir yatıranlar daha bir yıl geçmeden 4,5 ay sonra sadece arsanın bir bölümünü satarak 4 misli kâr elde ettiler. tabii fabrikanın satılan bir trilyonluk hurdaları bu kârın içinde değil…
    ogg yönetim kurulu ve akp manisa belediye başkanı bülent kar, öi̇b ile yaptıkları gayriresmi anlaşmanın “fabrikayı ekonomiye kazandırma amacı taşımadığını’da açıkça belirtti.
    amaç, özelleştirmek değil, halkın hakkını yağmala

    uzuuuuuun ve gibik yazımın özeti: okumamakta haklı panpalarıma diğceğim odurki özelleştirme yapılır ama anasını giber gibi al 10 liraya özelleştirdim alanda 1 yıl geçmeden bunu 100 liraya satarsa giberim öle özelleştirmenin anasını avradını anladın yavrum. bunun örnekleri çoktur lütfen önce araştır özelleştirme rakamlarını incele sonra görüşelim ahirette hadi dağalın amk
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster