1. 1626.
    +31 -3
    beyler bazıları manipülasyonun gücünü anlatmış, çok hoşuma gitti. doğru diyolar. manipülasyon hayatın her alanında, izlediğiniz reklamlar, ana haber bültenleri, diplomasiler, marka propogandaları..

    cem yılmaza gülmenizin en büyük nedeni de, adamın telkinleridir. en baştan size telkinler vererek gülmeye çok iyi hazırlar sizi. kadınlar cem yılmaza daha fazla güler, bunu gözlemleyeniz çoktur. tekrar empati diyorum. eğer anlatılan komik bir şey olsaydı (iyi pazarlanamamış ama komik bir şey, kötü anlatılmış fıkra gibi) erkek daha fazla gülerdi, ama güzel anlatılmış kötü bi fıkraya, kadın daha fazla güler.

    erkek kadınları anlayamaz geyikleri vardır. bunun temel prensibi "empati"dir. empati duyumuz onlar kadar gelişmemiş.

    kadınlar daha duygusaldır geyiği de aynı yerden geliyor.

    bi kadın arkadaşı öldüğünde bunun acısı altında daha çok boğulur. bu tip şeylere çok daha fazla üzülür.

    mesela size, "arkadaşın kötü halde, onunla ilgilense biraz?" triplerine giren kızlar olmuştur. bunların nedenleri kafanızda iyice oturmaya başlamış olması lazım.

    ana kelime : empati.

    kadınlar erkeklerden daha aptal, daha mantıksız değildir. sadece yaşamdaki rolleri farklıdır. hayatta kalma stratejileri farklıdır. erkekten daha fazla duygusal da değillerdir, duygusallık anlayışımız, duygusallklarımız farklıdır.

    erkek bi arkadaşı zor durumda kaldığında bireysel çözümler arar. ama kadın o arkadaşı gibi hisseder, üzülür, stres olur, onun gibi çözüm aramaya başlar.
    ···
   tümünü göster