1. 1.
    +32 -20
    cahildir... evet cahildir iki dakka oku bişeyler kap panpişim.

    popüler kültür emperyalizminin kurbanı olduklarının farkında değildir. bu yüzde 95 lik kesimin hemen hemen hepsi sırf cahil toplum tarafından daha çağdaş, daha modern gözüküyor diye, etraflarındaki çevrelere uyum sağlayabilsinler ve kabul görsünler diye, her taku bildiğini sanan ancak hiçbir tak bilmeyen bazı elit zümreler de kendilerini bu şekilde adlandırıyor diye kendilerini ateist diye adlandırırlar. yani kısacası özentilik. ancak en büyük etken farklı olma, kendini ötekileştirme sevdasıdır.

    ve bu yüzde 95 lik grubun yine neredeyse tamamı ( bu sitedekiler de çoğunluk olarak )araştırma yapmadan bu görüşü savunan insanlardır. ( allah hidayet versin )
    araştırma yapmadan, kendileri gibi cahil, sadece tezatlık ve antitez arama zihniyetine kapılmış, kulaktan dolma yalan yanlış bilgilerle kendilerini ifade etme, karşı tarafı ( müslümanları ) küşük düşürme merakındadırlar. oysa aradıkları antitezi hiçbir zaman bulamadılar ve bulamayacaklar da... ama saçma sapan, ezik avutması dediğimiz dürtü ile etrafa saldırmaya devam edeceklerdir. ediyolar da... çoğu aşağılama amaçlı, kendilerince mantıklı birkaç soruyla ya da kur an ayetlerinden örneklerle kendilerince haklı oldukları birkaç nokta arar. ama yoktur. cevabı alıp susarlar.

    aşşada bu saçma sapan ezik avutmalarının örnekleri var bi bak istersen panpiş

    ---

    1) allah var mı? varsa göster, ben görmediğime inanmam...

    cevap : insanoğlu birçok duygusunu, düşüncesini ve hissettiği değerleri eliyle gösteremez. bir insanın başka bir insandan nefret edişi gibi...

    mini örnek )zamanında bir adam sorar: allah var mı? varsa göster, ben görmediğime inanmam... başka bir zat yavaşca soruyu soranın kafasına vurur. soru soran adam anlam veremez... tekrar vurur ve soruyu soran adam "vurmasana canım acıyo" der. diğer zat ise "acıyosa göster, ben görmediğime inanmam der...

    ---

    2) allah bizi neden yarattı?

    cevap : bunun yanıtı bir kudsi hadistir. yani direk allah' ın kelamı: bilinmeyen hazineydim bilinmek istedim. allah melekleri, cinleri ve insanları ona kulluk etsinler diye yaratmıştır. bunun cevabını uzun uzun kur an da ve hadis kitaplarında istemediğin kadar bulabilirsin ateist kardeşim

    ---

    3) peki allah bizi yarattı. peki neden sınıyor?

    cevap : allah bizlere ona kulluk etmemiz halinde; bütün zenginliklerle, nimetlerle, huzurla, zevklerle dolu, bu dünyadakinden katlarca daha hayırlı, daha güzel, dilediğin hertürlü tada, zevke erişebileceğin, dert ve tasanın olmadığı bir cennet vaad ediyor. yine allah ona kulluk etmemiz, şirk koşmamız, buyurduklarını yerine getirmememiz halinde; yakıtının insanlardan olduğu, acıların, bağırışların olduğu, içinde en ufak bir merhametin olmadığı kaçınılmaz cehennemi de vaad ediyor. seçim bizlerin.

    bu konuyu açıklayan ve dinle hiçbir alakası olmayan basit bir örnek: farzedelim ki televizyonlarda gördüğümüz ünlü, zengin, hali vakti yerinde bir işadamısınız... hertürlü zenginliğiniz malınız mülkünüz var... fakat ölümcül bir hastalığa yakalanıyorsunuz ve elden ayaktan kesilip yatağa düşüyorsunuz... az sayıdaki gerçek dostunuz bildiğiniz 5 kişi de bu durumdan haberdar... bunlardan 4ü hastalığınızla birlikte ziyaretlerini kısıyorlar. bir ilaç getir zütürünü bile çok görüyrlar... ama telefonla olsun, kırk yılda bir olsun yanınıza gelip canım cicim, adamsın ayakları yapıyorlar... iyi gözükmeye çalışıyorlar.. yüzünüze söylemiyolar tabi ama mal değilsiniz ya anlıyosunuz... gözleri mirasda...
    bunlardan başka diğer dostunuz da her zaman yanınızda sizinle ilgilenyor, işinden gücünden vazgeçip hastalığınızla ilgileniyor.. gereken heryere koşturuyor. sürekli istediklerinizi yerine getiriyor... . şimdi siz olsanız mirası kime bırakırsınız? ? ?

    ---

    4) evreni allah yaratmadı herşey kendiliğinden ya da bigbang ile oluştu... yaratıcı bir güç yok ! ! !

    cevap : bu teori cahil ateist kardeşlerimizin en önemli kalesidir. ama bu kaleyi fetetmek çok kolaydır... hadi diyelim evren bigbang ile oluştu. tamam. peki bigbang neden oluştu? hadi diyelim o da atomların inanılmaz bir hızla çarpışmasıyla oluştu. tamam. peki o neden oluştu? hadi o da iki döner yıldızın birbirine yaklaşmasından ve çarpışmasından sonra parçalanmasından oluştu... tamam. peki o neden oluştu...

    işte gördüğümüz gibi çürüdü... bir yaratıcı güce bilim de muhtaçtır. kanıtlanmamış, sadece 3, 5 bilim addıbının duvarı, sığınağı olmuş malzemelerle o kale savunulmaz.

    ---

    5) şeytan ateşten yaratıldıysa nasıl yanıcak?

    cevap : 1. maddede bunun cevabı da gizli... iki insan kavga ettiğinde her nekadar hammaddeleri aynı olsa da birbirine farklı ölçülerde zarar verebiliyorlar. saçmalamayın.. böyle soru bidaha duymak istemiyorum panpişler.

    ---

    6) cennete neden sadece müslümanlar gidecek hristiyanlık da allah ın dini değil mi?

    cevap : bu soruyu sormaktaki tek amaç eleştiri olduğu için belliki beyin muayene yapamamış düşünememiş... öncelikle müslüman kelimesinden ne anladığımız önemli. müslüman demek allah' a teslim olmak demektir. yani hristiyanlar da, museviler de kendi dinlerinden sonra bir din gelmediği müddetçe allah katında müslümanlardı. yani o zamanın hristiyanları da musevileri de cennete gidiyo. ancak gerek hristiyan gerekse museviler kendi dinlerinden sonra gelen dinleri kabul etmedikleri sürece, müslüman olmadıkları sürece cennete giremiyicekler.

    inneddine innallahil islam. yani kur an da da yazdığı gibi allah katında tek din islamdır.

    ---

    ohşş içimi döktüm rahatladım... tam 40 dakka sürdü. bu taş kafalara bunları anlatmak.

    ---

    peşinen edit: ay em e nat şakirt
    ···
   tümünü göster