1. 1.
    +10 -1
    Yüce inci binleri;

    Sözlükspot’un bize emanet ettiği başlık ve entyleriyle bu bütün olan, inci Sözlük, son günlerde, izlediğiniz gibi dış ve iç düşmanların tahriki ile, varlığına, rejimine ve bağımsızlığına yönelik fikri ve fiziki haince saldırılar içindedir.

    Sözlük, başlıca organlarıyla işlemez duruma getirilmiş, moderasyon tezat veya suskunluğa bürünmüş, abazan kardeşlerimiz kısır çekişmeler ve uzlaşmaz tutumlarıyla sözlüğü kurtaracak birlik ve beraberliği sağlayamamışlar ve lüzumlu tedbirleri almamışlardır. Böylece yıkıcı ve bölücü kaltaklar caps faaliyetlerini alabildiğine arttırmışlar ve vatandaşların can ve mal güvenliği tehlikeye düşürülmüştür.

    Anarşi yerine abazanlık, apaçilik ve diğer sapık ideolojik fikirler üretilerek, sistemli bir şekilde ve haince, liseli ergenlerden üniversitelilere kadar tüm yazarlar, moderasyon, gammazlar, 31ciler ve nihayet sözlüğümüzün en masum köşelerindeki dedeler dahi saldırı ve baskı altında tutularak bölünme ve iç harbin eşiğine getirilmişlerdir. Kısaca sözlük güçsüz bırakılmış ve acze düşürülmüştür.

    Aziz inci binleri:

    işte bu ortam içinde inci Silahlı Kuvvetleri, boş işler kanunun verdiği inci sözlüğü kollama ve koruma görevini bin sözlük yazarları adına emir ve komuta zinciri içinde ve emirle yerine getirme kararını almış ve sözlük yönetimine bütünüyle el koymuştur.

    Girişilen harekatın amacı, sözlük bütünlüğünü korumak, erkek birlik ve beraberliği sağlamak, muhtemel bir iç savaşı ve kardeş kavgasını önlemek, sözlük otoritesini ve varlığını yeniden tesis etmek ve kaotik düzenin işlemesine mani olan capsleri ortadan kaldırmaktır.

    Moderasyon ve sözlüktaki kaltakların hesapları feshedilmiştir. Kaltakların capsleri kaldırılmıştır.

    Bütün sözlükte gibi yönetim ilan edilmiştir.

    Sözlük dışına çıkışlar yasaklanmıştır.

    yazarların entry ve taşak güvenliğini süratle sağlamak bakımından saat 05’den itibaren ikinci bir emre kadar sözlükten çıkma yasağı konulmuştur.

    Bu kollama ve koruma harekatı hakkında teferruatlı açıklama bugün saat 13.00’deki inci Radyo haber bülteninde tarafımdan yapılacaktır. Yazarların sükunet içinde radyo başında yayınlanacak bildirileri izlemelerini ve bunlara tam uymalarını ve bağrından çıkan inci Silahlı Kuvvetlerine güvenmelerini beklerim.

    Sözlük güvenlik konseyi

    (bkz: sarisinesmerkumralfarketmez)
    (bkz: got tengri)
    ···
   tümünü göster