1. 2476.
    +21 -2
    takip eden bir kişi bile kalsa ben yazmaya devam edeceğim arkadaşlar, burada aktif yazan sayısına aldanmayın, sabah filan okuyan bi çok insan var.

    derren'a çok kafayı takmışsınız. onun olayını hemen anlatayım : "anlık hipnoz". normalde hipnoterapistler, hastasını yatırır, "eveet, şimdi ondan geriye sayıyorum, her rakamda göz kapakların iyice uyuşacak vs vs" diye dakikalarca uğraşırlar.

    milton erickson da işte bunun alternatifini geliştiren şahıstır, pandoranın kutusunu açtıktan sonra (göndermeye bak be hehe), bu anlık hipnozu anlatacağım size. ama onu falan başka başlıktan devam ederim büyük ihtimal, çünkü o zaman olay kız tavlamaktan çıkıp, hayatın her alanına kayıyor, o konuları merak eden adamın bu kadar yazı okumasına gerek yok sonuçta.

    her neyse beyler, kızı analiz ederken bu üç olayı kullanacağız. e diyeceksiniz ki, dıbına koyayım ben bunları nasıl takır tukur çözümleyeceğim böyle. hiç zor değil beyler. ne dedik, ciks, zaman, ilişkiler. kadınlar, hayatlarındaki bu üç olaya da 2 farklı şekilde strateji geliştirmiştir. o 2sinden hangisi olduğunu anlamanız yetecek, ve unutmayın ben bunu 30 saniyeden az bi sürede anlıyorum, zor bi olay değil yani.

    biraz matematiğe kayacak olursak, 3 tane ana konumuz, ve her konuda çözebileceğimiz 2 kadın tipi var. kadınlar dediğim gibi bu üç muhabbete de sadece 2 ayrı strateji geliştirmişlerdir. yani oluşabilecek farklı kadın tipi : 2*2*2=8. 8'e buradan geliyoruz yani. ama gibtimin dünyasındaki bütün kadınları sen nası 8 grupta toplarsın, bunun bilimsel bi yanı yok, bütün genellemeler yanlıştır dersen, sadece yazıyı oku ve tamamla derim. aslında burada anlattığım her şey, size farkında olmadan kişisel olarak farklı şeyler katıyo. kişisel açıdan bu konularda uçacaksınız.

    her neyse, her kadının bu şekilde benzer hayata dair hamleleri vardır. bu durum onları "tek" yapmaz. kadının bu üç olayla ilgili stratejileri, onların farklı kişiliklere sahip olmasına yol açar. biz de onların kişiliğini kolayca çözümleyebileceğiz bu üç algı dahilinde.

    diplomatik ilişkiler gibi bu. ya savaş ya barış, ya kazan ya kaybet.

    yani bu yüzden genellemelerin gücü fazlasıyla artıyo. çünkü kadın hayatında bu konularda, iki kutuptan birini seçer. bu 8 tipten önce bunları anlatmamın önemi de buradan geliyor, eğer yanlış strateji uygularsanız, istediğiniz etkinin tam tersini alırsınız (başarısız ilişkilerde olduğu gibi). bi kadına tamamen işleyen bi taktik, diğerinde tamamen sıçabilir.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster