1. 2751.
    +15 -2
    ve son olarak beyler, üçüncü algıya geldik. ilişki algısı. kızın geleceği için zamanladığı ilişki ne tarz, ve bundan ne bekliyo, bu kızın hayatını belirleyen çok önemli bi roldür. çünkü kadınlar biyolojik olarak çocuk doğurup büyütmeye programlanmıştır, iyi empati yetenekleri vardır, ve güçlü hislere sahiptir.

    fakat modern toplum, onları bağımsız, özgür, kendi ayakları üstünde durmaya itiyo. erkek gibi ağır çalışmaya ve kariyer yapmaya yönlendiriyo.

    hayattaki bu anlayışı için çok önemli. çünkü bu algı kadını etkilemenin anahtarıdır. hangi erkekleri çekici bulduğunun ipucudur. ve bu ona nasıl yanaşacağımızı gösteren bi rehberdir. kendimizi onun ailesi yerine mi, kariyeri yerine mi koymalıyız?

    kadınlar biyolojik olarak bi aile yaratma konusunda ısrar eder, fakat toplum bunu bastırmış, bu odağı kariyere çevirmiştir. kadın ilişkilere de bu düzlemde iki farklı bakış açısı geliştirir. bu da onun amacını ortaya çıkartan bir şeydir.

    bunu da örneklemezsek artık ayıp olur.

    liseli bi bin düşünün. önünde iki seçenek var, biri okuduğu yerde kalıp, eski arkadaşlarıyla içli dışlı, güvende ve ailevi bi ortamda okuluna devam etmesi. diğer seçenek ise, uzak bi yerdeki, çok daha güzel bi okula gitmesi. ama orada kimseyi tanımıyor, böyle bi ortamı yok, akat iyi bi eğitim alacak ve başarı şansı daha fazla.

    anlamak zorundasınız ki, kadın için çıkacağını erkeği seçmek ve onunla sevişmek, sizin okul tercihiniz gibidir. çoğu tip, önce ev ödevlerini yapar, sonra kız arkadaşıyla takılır. şöyle bi toplumal olay var ki, kadınların hayatta iş veya okul dışında geriye kalan zamanı daha fazla.

    bunun nedeni, kadın için ilişkiye odaklanmak veya kariyerine odaklanmak iki ayrı uzun vadeli iştir. örneğin, bi kız düşünelim, bu avukat olmak istiyo. buda bu olaya en azından 4 yıl bağlanması demek. bu durum, kızın bi bebek yapmasını çok zorlaştırıyo. ama bi erkek için öyle değil, kızı hamile bakarız, sonra gibtirip işimize döneriz. bu kadınlar için daha problemli bi durumdur.

    kız kariyerine(eğitimine, okuluna, işine) odaklandığında, gerçekçi olur. her şeye gerçekçi bakmaya başlar.
    kız ailesine odaklandığında ise idealist olur. hayalperet olur. iyi bi aile tablosu çizer sürekli, iyi bi eş, çocuklar..

    gerçekçi veya hayalperest. g veya h.

    özetlersek :
    kadın, doğası gereği çocuk büyütme ve aile kurmaya meyillidir. fakat toplum bu durumu ortadan kaldırmış, bi nebze aile yerine kariyer öğesini koymuştur. kız korkuları hakkında, gerçekçi çözümler mi üretiyor, yoksa ideal tablolar çizip onlara mı bağlanıyor. gerçekçi mi hayalperest mi. g veya h.

    bu durum, kadın işleyişinin neden bu kadar kutupsal (artı, eksi) olduğunun göstergesidir. gerçekçiler, kariyerine odaklanır, hayalperestler ise kariyeri fazla giblemez, aileye odaklanır.

    beyler şunu unutmayın ki, akademisyen biri hayalperest, bi ev hanımı gerçekçi olabilir. bu sizin çözümleme yeteneğinize kalmış. diyerek kestirip atmayacağım tabi ki, analiz etmeyi teker teker öğreteceğim.

    gerçekçi veya hayalperest. g veya h.
    Tümünü Göster
    ···
    1. 1.
      0
      rez
      inci sözlük hatası: entry metni girilmelidir.
      ···
   tümünü göster