1. 1.
    0
    ön not: bu söylediklerim izmirliler ve doğma büyüme izmirli olup da nüfus hanesinde hakkari yazanlar için geçerli değildir.

    1)eğer aklınız gibişteyse izmir de yaşanılmaz çünkü gibiş her yerde. ben 4 yıl kırşehir de kaldım. gib kadar bir şehir olmasına rağmen dünyanın gibişi dönüyordu.

    2) eğer aklınız gibişte değilse ama gibiş olmadan da olmaz diyorsanız, izmir de yaşanılmaz 1. maddede anlattığım sebepten ötürü.

    3) eğer aklınız gibişte değilse, "ben maneviyat arıyorum" diyorsanız izmir de yaşanılmaz çünkü izmir de maneviyat yok. biraz var ama pek yok.

    4)evet denizi var ama aynı zamanda hayvani sıcağı da var. özellikle yaz aylarında klimasız bir ortamda ebeniz gibilir, geceleri uyuyabilmek mümkün değildir ve bu sıcaklar 4-5 ay gibi sürer. ananız gibilir yani. karı unutun ayrıca.

    5) izmir yatırım yönünden tam anlamıyla ölü bölgedir. gelişmemiş, 90 larda kalmıştır ve berbat bir görüntüsü vardır. dinamik değildir, salaştır.

    6) eğer ankara'nın doğusundan geliyorsanız, türk-kürt olmanız izmirliler için önemsizdir. kırosunuzdur.

    7) sanılanın aksine halkı türkiye ortalamasının 1 gram bile üstünde kültürlü değildir.

    8) değer bakımından acayip yozlaşmıştır. öğle namazında babasını gömen adamı akşam kahvede okey oynarken görebilirsiniz. tek bildikleri şey milliyetçilikdir. onun da arkasında durmazlar.

    şimdilik aklıma gelenler bunlar. tabii gidip görmenizde bir sakınca yok. gidin gezin görün ama dediğim gibi izmirli değilseniz izmir e yerleşmeyi asla düşünmeyin. bunu türkiye'nin doğusunu, içini ve batısını iyi bilen birisi olarak söylüyorum. yanılırsınız ama geri dönüş olmaz. araf da kalırsınız. memleketinizi sevin.
    ···
   tümünü göster