1. 1576.
    0
    bir de ben kendi açımdan anlatayım olayları affınıza sığınarak.

    cumartesi günü iş görüşmelerim bitti ve oradaki iş yaptığım kişiler bu salı'nın doğum günüm olması sebebiyle bana bir güzellik yapıp vegas'a gitmeyi teklif ettiler. iyi dedim gidelim oraları da görelim, cumartesi akşamı bindik ve pazar sabah 3-4 gibi vegas'a vardık. hagi panpamın iş bulamadığı ve parasının bittiği mesajını aldım. dedim hemen bana pasaport ön sayfası ile vize sayfasını scan veya resim olarak ulaştır, bir de banka hesabı aç, fabrikadakiler işlemleri halletsinler yarın geçer başlarsın. tabi ben çin'e gelirken çalışma izniyle geldiğini düşünüyordum o esnada, ama mesajlaşırken olmadığını öğrendim. bu şartlarda fabrikada yine çalışır, ama bir denetimde yakalanırsam o fabrikayı tuğla tuğla zütüme sokardı çinliler. zaten yabancı yatırımcıdan bir tek annesini istemiyor amın evlatları, zütüm yemedi açıkçası böyle bir risk almaya. o zaman dedim sen yine bana çalış, ben yine aynı maaşı vereyim, daha yapacağın iş belli değil ama oradaki firmalarla gider görüşürsün. o esnada kalacak yer için de önceden ödenmiş otel odam vardı, onu kullanırız diye düşündüm. en büyük sıkıntı, ben bu adama ne iş yaptırıcam. neyse dedim buluruz bişeyler allah büyük.

    pazar öğlen civarlarında amcamın vefat ettiğini öğrendim ve apar topar türkiye'ye döndüm. tabi türkiye'ye dönüşüm sabah saatlerinde oldu saat farkı falan, arada hesap numarasını göndermiş hagi sagolsun, daha şirket açılmadan havalimanından hem faks çektim bilgilerini hem de mail olarak attım. bu arada vergi numarasını istedim ki buradan sigortasını da yatırabileyim, madem bir iş yapıcaz düzgün yapalım. cenaze evine geçerken yaklaşık 40 saatir uyuamadığımdan biraz kestirdim arabada, o esnada eve yaklaşırken muhasebecim aradı, bankayla görüşmüş, bankaya havale yoluyla gönderirsek 25 dolar kesinti var, 3 iş günü içerisinde geçer para dedi. lan dedim adamın cebinde ancak bugünü çıkaracak para var, başka yöntem bulun bana. western union ile gönderelim dedi, iyi dedim öyle yapalım, hemen western union bilgilerini istedim. o esnada eve de girmiyorum çünkü orada telefondan aralıksız mesaj kontrol etmek hepten ayıp olacak ama aklımda onda kaldı ne yapacak diye düşünüyorum. amcamın oğlu sağolsun anladı elimde bi iş var, zaten apar topar geldim işle alakalı birşeyler var diye düşündü, gel o zaman eve geçmeden bi kahvaltı yaptırayım sana dedi. dedim allah razı olsun, o esnada hagi'yi aradım, mesajımı geç görür belki diye birde sesli olarak bildireyim dedim. tabi telefonda nickimi falan söyleyemedim ama anladı allahtan.

    12 civarında western union için gerekli prosedür için bilgileri öğrenmiş, hemen aradım ve haftalığı geçsin diye bildirdim. bahtsız bedevi misali, iş yerime yakın iki bankada da sistem çalışmıyormuş, eleman bile bu kadar ufak paranın bu kadar acil çıkması gerektiğinden kıllanıp topukları zütünü döve döve gitmiş 3km uzaktaki bankadan yatırmış. paranın çekilmesi için gerekli bilgileri hagi'ye ilettim, sonrasında da niyetimden şüpheli olduğuna dair bir mesaj aldım.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster