1. 1576.
    +19 -3
    hani yapılan şeyler anlatılmaz, ama ben bugün amcam için iyi bilirim der demez hagi ne tak yedi diye hemen onu kontrol ediyorum. en son paranoyak mesajından sonra şu mesajı attım ona:

    "lan olum saçmalama, çalışmak istemiyorsan çalışmazsın ama o ilk haftalığın. o parayı alıcan onun ötesi yok, ben bu kadar hengamenin içinde göndermek için elli takla attım, finansbank'ın ve teb'in sistemleri arızalıymış, tee garanti'den aktarmış çocuklar, normalde işi sallarlar ama acil bir arkadaş orada diyince 3 km yürümüş çocuk paran eline biran önce ulaşsın diye. otel için ben arayamadım bile, çine mail attım onlarda görüşüp bana böyle döndüler. ücret olarak da anlaştığımız gibi ayda 1500 yuan vericem, 70'in 15'ini kesecekler zaten eline 55 geçecek, önümüzdeki hafta 75 yatırıcam 60 geçecek, öyle 1500'e dengelenecek 4 haftada. fabrika işi için çalışma vizen yok, o riski alamam ne yazık ki. es kaza bi denetim olsa iflahımı giberler kaçak işçiden. açıkçası zütün açıkta kalmasın, orada biraz daha tutun diye teklif ettim işi, orada 55 tane elemanım var zaten benim, istediğim firmayla gönderip görüştürüyorum, anlaşacak olursak da ben gelip bağlıyorum. sen direk para almayı istemiyorsun diye de böyle bir formül buldum. sana gönderdiğim parayı şirkete bile işleyemiyorum yani öyle düşün, direk cebimden veriyorum üstüne iş bağlarsan da prim vericem. maaş olarak 1500 yuandan fazla vermem ama de ki panpa bana açıktan destek çık, her gün yatırayım hesabına 1500 yuan sorun değil o. parasında değilim ben olayın, oteldeki odanın geceliği zaten 1200 yuan. o parayı da eğer çekmemezlik yaparsan, adam başı 2 yuan dağıtırım yemin ediyorum tiananmen meydanının ortasında parça pinçik ederler seni:)"

    niye az maaş veriyosun derseniz eğer, yine pekindeki fabrikamda 52 yaşında bir adam var. sağlık sorunlarıyla boğuşuyor, 2 çocuğu var onlara bu bakmak zorunda, ben bu adama 1500 yuan maaş veriyorum. çünkü tüm işçilere fiks 1500 yuan para veriyorum. ama işte ay bayramıydı, ulusal tatildi, ayın elemanıydı şuydu buydu her türlü durumda da prim veriyorum. geçen sene yaklaşık 7000 yuan prim vermişim, 3 ay önce gittiğimde adam o primleri harcamamış gitmiş bana 6000 yuanlık saf altın almış, içim aktı lan resmen. şimdi ben bu adama 1500 yuan verirken, hagi'ye daha fazla versem nasıl rahat uyuyayım? ona da söyledim çalışanım olarak bu parayı veririm, ama gibiyoruz reis olarak istesin her gün geçeyim hesabına 200 dolar.

    bu sözlükte elimden geldiğince, gerçekten zor durumda olduğuna inandığım herkese yardım ettim. sadece maddi olarak değil, elimin kolumun ulaştığı her yerde, her şekilde gücüm yettiğince birşeyler yapmaya çalıştım. bunun karşılığı olarak da sadece ve sadece sözlükte bunun hiçbir şekilde anılmamasını istedim. arada ben daha bunu söyleyemeden birilerine yardımı anlatanlar oldu ve nick altımda üç beş bişeyler yazdılar. hagi'nin durumunda yurtdışında olduğumdan hiç dikkat edemedim ama bayağı belli yani yardım etmeye çalıştığım.

    amcamı defnettiğimden beri aklımdaki tek soru lan bu çocuğa ben bir iş bulmazsam parayı kabul da etmez, iş bulayım ben buna birşeylerle oyalansın. yol parası iz parası falan derim bir bu maaş kadar da ekstradan çıkarım, bulduğu firma başına prim bağlanır iş olsun olmasın, çocuk oralarda sıkıntı yaşamadan, kendi ayakları üzerinde durduğunu hissederek ekmeğine baksın, hem arada o staj işini de bağlar hepten rahatlar diye düşünüyorum. sonra bir baktım ki resmen böbrek.avi modunda görülüyormuşum. şu anda saat akşam 9 ve ben saat 7'den beri ne iş yaratsam bu çocuğa diye düşünüyorum. Son 48 saatte yaklaşık 2 saat falan uyudum, bunu 22 saatini uçarak, 5 saatini cenazeyle geçirdim, sonrasında da bu muameleyi görünce insana koyuyor. yarın git gönül rahatlığıyla paranı çek, her türlü helal sana o para. ama bundan sonra bu sözlükte yaralı parmağa işersem adam değilim.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster