1. 126.
    +19 -2
    üstüne şehir tanımam...

    dıbına soktuğumun ankarasında alışmışız her seferinde pide ve yanında kolaya 20 - 30 lira hesap ödemeye.

    konya ya gittim geçen haftalarda. 3 kişi oturduk yedik içtik sıçtık kaltık 30 lira ödedik. nasıl gibildiğimizin farkına vardık. mekan farkından kaynaklanıyor diyecem ama gibtiğim hostasının abasının ne farkı var lan havzan etliekmekten...

    şöyle özetleyim;

    ankara da piyasaya bi bakayım dersiniz 50 liradan olursunuz en kötü ihtimalle.. konya da 5 lira.. oda çekirdek ve alaaddin tepesinde 2 bardak çay parası.

    ayrıca;

    sanki herkes geldiği memlekettin en hızlı playboyuymuş gibi konya ya laf atıyor. neymişte eğlenilecek mekan yokmuş. bin okumaya gelmişsin mekandan bahsediyorsun. evinde makarna yiyecek paran yok. parası olan binler ayrı zaten. onlar antalya ya basıp gidiyor. nede olsa arabayla 2 saat gibtiğim memleketi.

    çok gerici bi memleket, yobaz dolu diyen kokoşlar;

    dıbına koyduklarım, babanız size güvenemeyip yurda yerleştiriyor siz içkiden yobazlıktan gece hayatından bahsediyorsunuz. bi gece gitmeseniz yurda, ne hesap vereceksiniz babanıza.. bahane hazır. yobaz bunlar, gerici...

    tamam mal dolu. bende ankara sınırlarına geldiğim zaman farkı anlıyorum ama 20 sene yaşadım gibtiğim şehrinde.
    gece yolda yürürken karşıdan tek bayan geliyorsa, kız korkmasın diye yolunu değiştirir bu delikanlılar.

    vay efendim neymiş, erkekler öküz gibi bakıyorlarmış;

    ulan kevaşe, millet aç mnykm... doyuracak hatun arıyor. konya ankara izmir istanbul newyork paris londra pekin farketmez. erkek erkektir. zütede bakar gögüsede. haa burada bakmam diyecek bin varsa amlı olduğuna dair zütüne iddaa ya girerim..

    özet: konya ya ve konyalıya küfreden huur çocuğudur. ve kesin bu huur çocuklarının babası konyalıdır...
    ···
   tümünü göster