1. 1.
    +1
    Şimdi şöyle panpa ilk insanlar ilk çağlarda ilk insanın bir peygamber olduğunu biliyoruz bu zaten senin sorduğun sorunun bir cevabıdır. 4 büyük peygamber dışında da bir çok peygamber e vahiy gelmiştir zaten sadece bu dört büyük peygambere kitap olabilecek kadar çok gelmiştir. Hz. adem (a.s) ede dünyada nasıl yaşayabiliceği nasıl üreyebileceğini neler yiyip neler içebileceğini söyleyen vahiyler gelmiştir. bu yüzden dünya üzerinde bizim peygamberimiz yoktu. biz bilmiyorduk gibi bir şansı yoktur.

    diğer konuya gelince. mesela mantık olarak düşünüldüğünde peygamber efendimiz dünyaya diğer büyük dinler bozulduğu için gönderilmiştir. bu sefer ortaya madem öyleyse islam indirilene kadar peygamber efendimiz neye inandı diye sorabilirsin. o zamanlar hz. ibrahimden gelen hanef dini vardı. islam inana kadar putlara tapmayan allahın varlığına inanan insanlar buna inanmıştır. yani peygamber efendimiz hiç bir zaman putlara tapmamıştır.

    ve en son olarakta cennet meselesi. dünya üzerinde peygamberler dışında cennetle müjdelenen 10 kişi olmuştur. bunlara aşere-i mübeşşere(yaşarken cennetle müjdelenenler) adı verilmiştir.

    1 - hz. ebu bekir
    2 - hz. ömer
    3 - hz. osman
    4 - hz. ali
    5 - hz. sad bin ebi vakkas
    6 - hz. zeyd bin sabit
    7 - hz. talha bin ubeydullah
    8 - hz. zübeyr bin avvam
    9 - hz. ebu ubeyde bin cerrah
    10-hz. abdurrahman b. avf

    varsa başka sormak istediğin sor panpa bildiğim kadarıyla yardımcı olayım.
    ···
   tümünü göster