1. 26.
    +1
    @38 herkes istediği gibi at koşturacak tabi. koşturuyorlarda zaten. ben kendimi çoban yada gibimsonik bir lider olarak görmüyorum. burda peygambere dine allah a kufur başladıysa belli bir yazar kitlesinin oluşmasıyla bende yahut benim gb düşüncelere sahip; allah peygamber din kur-an ezan; allah ın ıstedığı bir şekilde yaşayan başörtülü bacılarıma laf uzatan onları aşşağılayıp küfür edenlere karşı biz yek vücut olarak at koşturanların önüne geçtik. hiç te anlamamazlıktan geliyorsun değil mi. biz burda çoban görevi görmüyoruz; nefer görevi görüyoruz. buranın amacı kutsal değerleri aşşağılayıp küçük düşürmek değil; bazı ilkeleri aşmayacak şekilde matraksyon olarak takılmak. ama bu ilkeler büyük bir cür'et ile aşılıyorsa ben de çıkar derim ki " biz burda olmazsak meydan boş olcak herkes istediği gibi at koşturcak ". şimdi anladın mı bunu dememin amacını. 2010 dan beri burdayım. ben bu zamana kadar böyle ciddi din diyanet siyasi konulara girdiğimi hatırlamıyorum. demek ki birşeyler var.. bazılarına batan accaip rahatsız edici bir şeyler.. onlar aşşağılayacaklar her bi taku yiyecekler hee biz susacağız he mi? sonra da amk çoban mısınız siz ne karışıyonuz. böyle bir mantık olamaz. bu gün ben mustafa kemal'e kalkıp küfür edersem cephe alınmayacak mı bana? alınacak. neden ? eşşiz bir kumandan kurtarıcı diye değil mi.. heee o zaman tek boyutlu bakamazlar işe ve sen de tek boyutlu bakamazsın. sizde çoban olmuş olursunuz o halde.

    - gel gelelim önce zihinde kafada iş biter demen batılı anlamda kurduğun ve batı özentiliği taşıyan; kültürünün deformasyona uğradığının bir göstergesidir bu cümle. ne münasebet kafada biter. sen delikanlı ol bakana korsun. alla alla. züt baldır her yer açık olacak. ona bakanın dıbına koycaksın he mi? madem çağdaş ve aydınsınız bu tür şeylere de katlanıcaksınız. neden dıbına koyuyorsun sen örümcek kafali bir gerici misin yoksa?

    -ben hayatımda edeb ya hu ilkesini benimsemiş bir kişiyim. elime de belime de dilime de sahib olurum. lakin karşımdakinden de aynı saygınlığı beklerim. burda anlamadığın bir durum var. ben kimseye karışmam. yaptığı yanlışlığı ve hatayı söylerim gerisi ona kalır. önceki yorumumda da bunu söyledim zaten. siz sadece çıkış yolu arayıp konuyu saptırmaktan öteye gitmiyorsunuz.

    - ayrıca dinin bazı kriterleri vardır. inanıyorsan onları yerine getireceksin. yok düşüncemi kısıtlıyor yok özgürlüğümü kısıtlıyor felan cart curt bahaneler arkasına sığınabileceğiniz bir barikat olmaktan çıktı. bu yazılarımın hepsi inananları kapsar. inanmıyorsan benim başlığımı önemsemenin bir önemi yok. ama bu ülkenin çocuğu ise örf ve an'aneye bağlı kalman gerekir. inkar ediyorsan kültürel bir yozlaşma içinde batının kültür emperyalizminde erimiş bir birey olduğun ortaya çıkar. kültüre uydun desem de yine allah a ınanmıs olursun. zira kültürümüz islami kaideler çerçevesinde oluşmuş .)
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster