1. 1.
    +9 -12
    şöyle düşünüyorum. fenerbahçe'nin lig düşürülmesine karşıyım. bunun bir kaç sebebi var.

    a) bana göre kişilerin yaptıkları şeyler kulüpleri çokta bağlamamalı. şöyleki, kulübün sahibi taraftartır. ama kulübü taraftar yönetmez. taraftar kulübün yönetiminde pasiftir. tarftar iyi niyetlidir, saftır. ve bence bu konuda biraz esnek davranılmalıdır. yeni düzenlemeler yapılmalıdır yasalarda.

    b) yaşım 25. 7-8 yaşımdan beri futbol takip etmekteyim ve bu sezonki kadar tiyatro bir lig, tiyatro maçlar görmedim. ama ortada olan bir şey var ki 100 yıldan fazla olan türk futbol tarihinde bu işleri sadece fb yapmadı. tamam aziz yıldırım takunu çıkardı ama sadece fb şikeyle şampiyon olmadı. fb nin günah keçisi ilan edilmesine ve kurban edilmesine karşıyım.

    c) suçun cezası suçtan ağır olmamalı. fb şikeyle ligde kalmadı, şampiyon oldu. dolayısıyla böyle bir suçun cezası ligden düşürülmek olmamalı.

    d)fenerbahçe türk futbolunun tarihi en büyük üç kulübünden biri. böyle takımlar için ligden düşürme gibi cezalar verilmesi o kulübün anasını giber bu da çok korkunç ve acı bir şey olur.

    e)türk insanındaki linç manyaklığından, yargısız infaz yapma merakından, türk medyasının köpekliğinden tiksiniyorum.

    f) futbol bir oyundur. insanları eğlendiren basit bir oyun. ve bence böyle kalmalıdır.

    en nihayetinde şikeyle elde edilenin geri alınmasından, bir aftan ama afla beraber bir daha bu tip şeylere tenezzül edilmemesi için kişilere korkusuzca cezalar verilip adalet kısa zamanda yerini buldukdan sonra hakemin düdüğü çalmasından yanayım.
    ···
   tümünü göster