1. 26.
    0
    hani bu karabasan diye bir mevzu vardır. hani gelir, yatakta giber bi uyanırsın domalmışsın hikayeleri anlatılır. mesela türkiye'de kimle konuşsan hemen hemen aynı şeyleri söyler ve karabasanın varlığına inanır çoğunluk. ama lakin o öyle değildir işte
    zamanında bir araştırma okumuştum, diyor ki
    farklı kültürlerdeki insanlar, farklı ülkelerdeki insanlar, karabasanı farklı gördüklerini söylerler, ve ne ilginçtir ki gördükleri veya hissettikleri şeyler hep kendi kültürlerinde korkulan semboller ile benzerdir.
    ve bununla birlikte karabasan denilen şeyin, uyku halinin gibik bir evresinde bir uyanma/uyanamama durumlarından biri olduğu ve bundan dolayı beynin ve bedenin gibimsonik anlaşmazlıklar yaşamasından kaynaklandığını söylüyor bu araştırma.
    şimdi sen git bunu inanan ve karabasan gördüğünü söyleyen birine söyle, gibine bile takmayacaktır. neden çünkü karabasan gerçektir.
    bir sorum var; tanrı karabasanları kültürlere göre çeşitlilik olsun diye mi yaratmıştır?
    özet: cin, astral attırmıklar gibi şeyler, inanan ve korkan insanların göreceği şeylerdir. insan onları aklında yaratır. karabasan örneğinde olduğu gibi, insanlar var ederse varlardır.

    edit: bol bol imla editi yaptım
    ···
   tümünü göster