1. 51.
    +1
    @49

    sen neden gitmiyorsan, gitmeyen aleviler de o yüzden gitmiyor. eskiler derdi ki; "hz. ali camide öldürüldüğü için camiye gitmiyoruz."

    ama o zaman da gidenler vardı, az sayıdaydı. şimdi bak, aleviler kendi içinde de diyor camiye gitmemek saçmalık diye. yani aleviler camiye gi-di-yor.
    kalın kafan tekrar alsın diye kardeşim;
    gi-di-yor.

    tabi aralarında gitmeyenler de var, hemde çok fazla. tıpkı sizin de gitmeyenleriniz olduğu gibi. sizin de büyük çoğunluğunuz gitmiyor. camiye giden kesim gerçekten çok azaldı. sadece alevi değil, türkiye'de camiye giden kesim çok çok azaldı. ama tabi ki camiye giden alevi sayısı, camiye giden sizlerin sayısından daha az, çünkü aleviler zaten azınlık bu ülkede. hepsi gitse yine fazla olamazlar.

    heee ama sen diyeceksin ki şimdi, bak gitmiyormuş aleviler camiye hz. ali öldürüldü diye diyeceksin. ama diyorum ki, eski aleviler onlar. şimdi gayet camiye gidiyor aleviler. ama sen diyeceksin ki "gitmiyorlarmışi" ama ben diyeceğim "gidiyorlar" ne kadar dersem diyeyim anlatamayacağım. çünkü sen alevileri dışlamak istiyorsun. o kusuru alevilerde görmek istiyorsun.

    aleviler camiye gidiyor, ama sen uzun yılar önceki bir zihniyeti hala devam ediyor diye sunacaksın ve alevilere yine tak atacaksın. o vakit sana şunu diyeceğim;

    sizlerde de, adam karısından bir defa boşandıktan sonra hülle mi ne o yapılıyor, adam karısıyla tekrar birlikte olabilmesi için yatağın altına girmesi gerekiyor, hocanın da glip kadını gibmesi ve adamın bunu yatağın altında duyması gerekiyor. siz de böyle namussuzsunuz.

    diyeceğim. çünkü o da eski zamanda olan bir şey, bu da. kısasa kısas kardeşim.
    ···
   tümünü göster