1. 51.
    -1
    @55 camiye de gidiyor, cemevine de.
    cemevine sadece aleviler mi gidiyor sanıyorsun kardeşim? yanılıyorsun. hem ne var cemevinde? toplanıp ibadet edemezler mi? toplanıp ibadet etmek, dua okumak, allah'a seslenmek suç mu? hem müzik çalsalar ne olur?
    yanlış biliyorsun şunu; müzik ile ibadet etmiyorlar. toplanıyorlar, müzik çalıyorlar, semah dönüyorlar. ama ayrıca ibadet ediyorlar. ayrı bir şekilde ibadet ediyorlar. lan eve hoca çağırıp kuran okutuyorsun ya, onun gibi düşün işte. bi sakınca var mı? hatta çok da iyi, toplanıp ibadet ediyorlar. sende diyosun ki, niye ibadet ediyolar bunlar diyosun. sana ne amk, alah kabul ederse eder, etmezse etmez.

    hem kuranda git camiye kıl namaz demiyo. toplu kılınması gereken namazlar, yapılması gereken ibadetler diye geçiyo. ister camide olur cuma namazı, ister bir avluda olur. cami şart değildir.

    şunu bir düşünelim;
    bir alevi cuma namazına gidiyor. sende gidiyorsun.
    sonra geliyorsunuz. sen akşam oturuyorsun evinde spartacus izliyosun, alevi cemevine gidip dua ediyor.
    ve sen evinde spartacus izlerken diyorsun ki; huur çocuğu aleviler, gidiyolar cemevinde ibadet ediyolar diyosun.

    lan züt kardeşim, adam namazını da kıldı camide, sonra gitti dua ediyo. sen sadece camide mi dua edersin? böyle bir kural mı var amk? allah kendi demiş, heryerde, her anda dua edin diye. sana ne amk, aleviler sana mı bakcak allah'a mı? asıl sen utan, dua etmediğin gibi, edene de laf ettiğin için.

    müslümanların ibadethanesi bulundukları heryerdir. hee dersen ki benim ibadethanem 1'dir, bende derim ki tek olan bir tek allah'tır, ona dua etmek, ibadet etmek heryerde heranda boynumun borcudur. ve ben aleviyim, sen ise senin deyiminle; müslüman.

    ve son cümlen;
    biraz allah korkun varsa düşün biraz.
    istersen bu cuma, camide sor tek tek sen alevi misin diye...

    alah kabul etsin şimdiden ibadetini.
    ···
   tümünü göster