1. 26.
    +2
    21. pas vermeden sadece çalım atarak gol atılırsa sayılmazdı amk. şimdi olsa köpeği oluyo obur bebeler...

    22. frikiklerde baraj mesafesi, frikiği kullanacak olan kişinin koca bir zıplayışının akabinde 3 koca adım atmasıyla belirlenir... büyük atılan adıma karşılık olarak rakip takım "babayın tarlasında mı yürüyon lan" diyerek ortalığı kızıştırır.

    23. top, oyun alanı içerisindeki herhangi bir arabanın altına kaçarsa büyük bir şevkle arabanın altına yatılıp top alınır. topu ilk kim kaparsa o takımda başlar. atletizm farkı buralarda ortaya çıkardı ilk.

    24. gol olduktan sonra eğer tartışmalar olursa ve golü yiyen takımın bir oyucusu golü kabullenirse rakip takım direk o kişiyi yüceltip "adamın gol diyo amk" diyerek golü alırlardı. golü kabullenen kişi de kaleye veya defansa alınır.

    25. oynayacakların sayısı eğer tek ise, güçsüzlerden biri devre değiştirerek gönlü alınırdı. zayıf da olsa insan insandır amk, bireycilik yoktu.

    26. penaltılarda eğer takımınız açık ara farkla öndeyse kaleciye vurdurulur. ama en güçlü forvetiniz penaltıyı kullanacaksa, hemen rakip kalecinin gönlü alınır: "merak etme olm, teknik vuracam". kaleciler de genelde "abanmak yok olm" derlerdi.

    27. sabit bir kaleci yoksa 2 golde bir veya dakika usulü oyuncular aralarında değişirdi. kalecilik sırası "sonum bir allah" diye kim başlarsa o kişiden geriye sayılırdı.

    28. dizde veya ayak ucunda top sektirerek de sıra belirlendiği olurdu (genellikle 9 aylık veya 21 aylık gibi oyunlarda).

    29. kaleci oyuncu kavramı vardır. takımların genellikle iyi oyuncuları bu kutsal göreve kendilerini adarlar.
    ···
   tümünü göster