1. 51.
    0
    @23 gerizekalısı amk ergen liselisi..ben cok merak ediyorum bunu yazarken hangi eğitimi almış biriyle muhattap oluyorum.

    neyse küfür etmicem.. etmeden yazıcam.ben askerliğimi doğuda yaptım ama kısa dönemdim ve karargahtaydım. nispeten tehlikesiz bi yer.ama şuan buraya yazılacaklar en yakın arkadaşım, kardeşim,ailem dedğim insana ait. klavyeyi ona devrediyorum

    sevgili dostum eminim sen benim askerlik yaptığım yerde 3 gün duramaz, gezdiğim karakollarda gece boyunca yatamazsın.

    ben bağlı bulnduğum birliği 4 kere gördüm.

    1.görevimi yapmak tugaya vardığımda.
    2.mühimmat ve erzak alımı için tugaya döndüğümde
    3.2 nin aynısı
    4.tezkere almak için döndüğümde.

    şimdi bak güzel kardeşim.bu tür videoları yayınlayarak o muallakleri sevindirirsin. buradan dıbına koymayla zütüne koymayla o çakallara zarar veremezsin. eğer zütün yiyorsa dersin ki, yetti ulan işi gücü bıraktım ben. çok sinir oldum muallaklere. sözleşmeli asker olcam direk yazıcam hakkariyi dersin. yani sende nasıl bir züt var bilmiyorum. düşündüğüm, o zütün ancak ve ancak buradan kalkışı esastır. nasıl indiği sorunsalına hiç girmiyorum.

    bu adamların o video yu zaten oraya koymalarındaki amac senin gibi malların andavalların bunu izleyip, klavyeden onların bunların sunların dıbına koyması gotune koyması.ztn bu goruntulerın prim yapması sizin gibiler sayesinde olur ki youtube dan bu adamlar bu videoları cok değişi ve biçimlerde upload ederler hemen herkesin ulaşabilmesi veya milletin gözüne carpması icin.

    benim askerde öğrendiğim (ki ben yanlışta öğrenmiş olabilirim ben çok gerizekalıda olabilirim) savaşta bir askerin, topluluğun, ülkenin veya onu savunan herhangi bir milis gücün bile dağılması, karşı koyamaması teknik müdaheleden çok pgiboljik ve sosyolojik nedenlerle ilk başta zayıflatılması ile olur.

    sen bu video yu buraya koyarak veya destekleyerek oraya gitmesi veya görev yapması muhtemel asker namzetlerinin direncini arttırmadan çok direncini kırar. yani bu goruntuler bir gaz goruntusu degil, piskolojik savaşın ilk başta olması gereken olmazsa olmazıdır.

    orta not: 'pgibolojik harp; duşmanin, mahalli halkın, tarafsızların ve dost unsurların düşünce, duygu, tavır ve davranışlarını milli amac ve hedeflerin elde edilmesini destekleyecek şekilde etkilemek uzere; propaganda ve diger araçların planlı olarak kullanılmasıdır."

    pgibolojik savaş, doğrudan insanla, insan davranışları/inançları üzerinden -düşünce/görüş/hareket/his/gelenek- etki ederek, davranışlarda tutum değişikliğiyle uğraşır. etkilediği alan içinde pgibolojik gücü zayıflatarak kendini güçlendirir. gücünü gösterirken en cafcaflı kitle iletişim araçlarından da nemalanmayı ihmal etmez -televizyon/sinema/bilgisayar/basın/yayın-. nemalanışındaki fikri yönlendirmelerle, bireyleri/toplumları/toplulukları robocopvari bir dönümüşüme gebe bırakır.

    sen zaten bu video yu yayınlayarak veya yayınlanmasına destek olarak huur cocuklarının amacına hizmet ediyorsun. adamların savaş doktorini gerilla savaşı üzerine kurulu.vur-kaç zaiyat ver, propaganda yap, taraftar topla, korkut,sindir,ele geçir, amaçların doğrultusunda kullan. adamların olayı bunlardan ibaret.

    yani dağdaki bin 'ulan şu yazılanlara bak, gaçın la gaçın yoksa ayazdakibekcidassagi gelip hepimizi gibecek' demiyor. bizatihi yaptığı propagandanın amacına ulaşması onu sevindiriyor. çünkü yapılan piskolojik sindirmelere propagandalara sen tepki vermeseydin bu sefer onu bu kıllandıracaktı cunkü onun icin 'acaba başarılı olamadık mı' soruları kafasında dönmeye calışacaktı.

    oraya gidecek muhtemel asker olacak kardeşlerimizin bu tür videolardan etkilenmesi doğal. gaz veya korku ikiside olacak. cunku eminim buradaki bir cok kişi kafasının üstünden gecen mermi sesi duymamıştır hiç. bu tür yayınları burada izleyip ilerde o karakola veya karakollara düşecek bir kişinin ruh halini düşünsenize. gece zifiri karanlıkta üs bölgesinde bi mg-3 ün başına geçirip şafağa kadar nöbettesin devrem dediklerinde o kişinin o korkuyu orada yaşaması lazımdır. doğrusu budur.ama kişi o an nöbette aklına bu görüntüler gelirse 'ooo amna korum gelsinler dıbına korum tararım' demez diyemez cünkü oralar o sarp kayalıklar dev gibi daglar çok şey anlatır insana.

    biz orada birçok o huur cocuklarının pgibolojik direnclerini krmak için çok uğraştık. çok gezdik dağ tepe köy mezra. gidilmedik yerlere ayak basılmadık yerlere ayak bastık. her koyluyle her cobanla konustuk. cunku gunduz karsılastıgım kumanyamı paylaştığım coban gece karsıma keleşle cıkabilirdi. mevziye surunerek gelir el bombası sallayabilirdi. rpg yi eline alıp mevziyi vurabilirdi.

    inan bana, o an göz göze geliyorsun ve göz goze geldiğinde o adamn beynindeki kalbindeki içindeki herseyi goruyorsun. bana mı oldu bilmiyorum ama bazı gözlerine baktıklarım 'komutan bu gece gelicem komutan diyordu' kimisi 'gece boyunca yürüyecekler gece zap'ı gecerler' diyordu. yada zihnim bana oyun oynuyordu bilemiyorum. cunku ben dünyanın en uykusuz vakitlerini orada gecirdim. tim'ime birşey olacak diye gecelerce uyumadım nasıl bir dayanıklılık bilemem ama vücudum 2-3 kez iflas etti benim. arama taramada, pusu attığımızda, kontrol noktalarında hangi kayaya hangi taşa kafamı yaslasam anında uyuyordum.ama bizimkisi tilki uykusu ayak sesi duysam sıçrıyordum.

    anlatmaya calıstıgım korku degil sana emanet edilen insanların tedirginliği. allaha sukur sehit vermedim timimden. yoksa bizde korku yok. benim timimde arkadaşına destek olmak için mevziden mevziye koşan adam vardı kurşun yağmurunun altında. gördüm ben.ilk zamanlarımdı benim mevziden kafamı cıkaramıyordum korkudan.o zamanlarda gordum bunu. işte bizde korkuyu silen bunlardı. askerlerin cesareti.

    vel hasılı kelam bırak asker olacaklar gitsinler korkuyuda cesareti de o binleri yok etme gazınıda orada yaşasınlar.ki yaşayacaklar ztn. gidecek olanlara söylüyorum korkacaksınız. hatta gittiğiniz yatagınıza yattığınız ilk gece yakın bi karakola saldırı oldugunda biri iceri dalıp kalkın intikale dediginde, çatışma devam ediyormus takviyede yer alacaksınız dediginde daha cok korkacaksınız.ama inanın bana o land dan o helikopterden inince insanın icinde korku morku kalmıyor. herkes aslanlar gibi çatışıyor.ya düşmanı öldürüyor ya da o toprağa al kanıyla düşüyor. cesaret o andan itibaren kazanılıyor.

    eger birilerinin dıbına koyma derdindeyseniz dıbına koyma yeri orasıdır.o topraklardır.o taşlardır. umarım sözlerim sizler için birşeyler ifade eder. yani söylediklerimin türkçesi bu tür şeyleri yayınlayarak o insanları sevindirmeyin. lütfen.

    saygılarımla

    komando astek'in biri
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster