1. 1.
    +14
    ekşici bin: thy tk 2462 sefer sayılı istanbul adana uçuşunda başıma gelmiş olup detayları havaş servisinden bildiriyorum:
    uçak geleneksel olarak 25 dakika rötardan sonra havalanmıştır. pilot mikrofonu açar ve ben gecikmenin sebebini bildirip nezaketen özür dileyecek diye beklerken; o çok buğulu sesiyle sıradan anonsunu yaptıktan sonra somali için yardımda bulunmak isteyenler mühürlü kızılay kumbaralarımıza bağışlarını atabilirler der. bu anons hem ingilizce hem türkçe yapılır. sonra hostesler ellerinde kumbarayla uçak içinde gezmeye başlarlar.ne var canım bunda derseniz beni bir iki noktada rahatsız etti.

    1-insanlara neden emrivaki yapılıyor?
    2-türkiye'de her sorunu hallettiniz bir tek somali mi kaldı?
    3-somali'de hiçbir sorun yeni başlamadı, bunca yıldır aklınız nerdeydi? neden şimdi somali?
    4-türkiye'de 17 ağustos depremi de dahil böyle başka bir bağış kumbarası gayretkeşliği yaptınız mı veya bugünden sonra yapacak mısınız? (lösemi olur, kardelenler olur, mehmetçik vakfı olur, doğu anadoluyu kalkındırma olur, sokak çocukları olur, kimsesizler yetimler olur, dilenenler olur, sayısı çığ gibi artmış kendisinden büyuk çöp arabası taşıyan çocuklar olur, taksi ve iett şöförlerini bilinçlendirme projeleri olur yeter ki siz isteyin)
    5-uçak biletime verdiğim paranın ne kadarını bağıßlıyorsunuz?
    6-o paraların hesabını yani mühürlü kumbaraya attırdıklarinızın hesabını denetimini şeffaf bir şekilde nasıl sağlıyorsunuz?
    7-kabin personelinin görevi elinde kumbarayla yolcuları gezmek midir?

    tüm bu sorulara bir cevap elbette bulunur. minareye kıllıf nasıl bulunursa. şimdi sebebini hiç bir zaman tam olarak bilemeyecek olsam da istifa eden kızılay başkanını daha iyi anlıyorum. tümevarıyorum.

    son olarak söyleyeceğim şey ise somali'ye yardım eden uluslararası bir kuruluşta yıllarca çalıştım (hani insaniyet nağmeleri ve naralarıyla üstüne gidiliyor ya bu soruları soranların).

    8- şimdi mi aklınıza somali takıldı ve nijeryalı festus okey ismini bilir misiniz?
    ve dayanamıyorum bunu da soracağım:

    9-somalinin haritadaki konumunu aha burda diye gösterebilirseniz? kıyı şeridi ne kadardır? balık çikar mı orda? çıkarsa niye yenmez?

    ve bunu da alın içimde birşey kalmasın,

    10-dünyanın herhangi bir yerinde yaşanan ancak gayrimüslimler tarafından yaşanan bir kriz ve dram da sizi bu kadar üzer mi(ümmetçi misiniz? humanist mi?)

    incisözlük yazarı: özet geç bin.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster