1. 1.
    +2
    öncelikle ekşideki rebelly kardeşimi kutluyorum. kendisi aynen şöyle yazmış:

    "yaptıkları işler, moderasyon bazında, -ve hatta yazar bazında da- ekşi sözlük'ün zütümüze girebilir nedeniyle entry silmesinden, yazar uçurmasından çok daha özgürlükçü. daha cesur. siz, inciye dava açalımm!!!11 diye takılmaya devam edin. sisteme, mahkemelerine ve kanunlarına biat edin. ededurun babalar. sözlükte losttan başka bi şey konuşulmaz oldu lan. atatürk ilke ve inkılapları dışında duruş belirtemez oldu millet. ben o haftanın en beğenilen entrilerini ne zevkle okurdum eskiden. şimdi dolaşıyorsun bakıyorsun, popülizm etkisinden sıyrılamamış onca yannantan entryden başka bişey yok. te allam ya. zütümüze girebilirmiş. dininiz imanınız para olmuş olum. ne reklam kaygısıymış sizdeki ben anlamadım."

    gelelim mektuba:

    özet: dağılın
    ekşide yazan bu yazarlar açıktan gerizekalıdır. bir entry im artı alsın, birileri özelden mesaj atsın, beğenileyim, çevrem olsun vs vs modunda, yaşı kemale erse de, ergenlikten çıkamamışlardır.

    ekşi sözlük, sözlüklerin tekelidir. siz orada zütünüzü yırtarak entry kasarken, kurucunuz, fildişi kulelerinde birasını yudumlayıp, klavyelerinizin eskittiğiniz tuşlarınızın meyvelerini yemektedir.

    ekşi sözlük yazarlarına para dağıtsın diye kampanyalar başlattınız, bir tak olamadınız, hiçbir tak çıkmadı. çıkmaz da.
    ekşinin aylık geliri, düşünüyorum, 150 bin TL olsun. en az.

    aylık sunucu masrafı, 3 kişi çalışsa onların maaşı derken maks 15 bin gideri olsun. bunu da fazla fazla yazıyorum.

    kalır 135 bin. Bunun yarısını ssg yese, yarısını da, o ay en çok yorumu olan atıyorum 500 yazara dağıtsa, belki o ay 2 bin entry giren bir yazar, bin tl para bile alabilir.

    ama yapmaz ssg, bilir ki, ekşi yazarları maldır, organize olamazlar, topluca sözlüğe yazmayı bırakamazlar, cesaret edemezler, kendilerini sözlükten koparamazlar. yapamazlar tabi, bu tipler o kadar ezik ki, isminden önce ekşi yazarıyım diyenler oluyor yeni bir ortama girdiklerinde.

    özetle canlar, adam olun. organize olun. site yönetimine baskı kurun.
    ama ondan önce, gidin diğer sözlüklerde yazın,

    mesela üniversite öğrencisisyseniz, gidin okulunuzun sözlüğünde yazın,

    ne diye ssg yi zengin ediyonuz, sunucu parasını bile zor ödeyen okulunuzun sözlüğüne yazık etmiyor musunuz?

    tematik sözlüklerde yazın, ekşide siyaset yaptım diye şamar yemek yerine siyasi sözlük e gidin. dini konulardan bahsetti diye aşağılanmak yerine, ihl sözlük e gidin. mürteciye gidin. ona gidin. buna gidin.

    adam olun.

    özetle: dağılın. cidden.
    ···
   tümünü göster