1. 1.
    +9
    özgüven sahibi olmak için sosyal olmanın gerektiği gibi bilgi sahibi olmak da gerekir. özgüveni olmayan bi insan konuşmaktan çekinir çünkü o konu hakkında söyleyecek pek mantıklı bilgisi de yoktur zaten. özgüven yavaş yavaş kazanıldığı gibi, özgüvenin zedelenmesi bundan daha hızlı şekilde gelişir. ergenlik döneminde özgüven sorunu çözülmezse ileriki yaşlarda büyük sıkıntılara yol açabilir.

    üstteki yazıyı tamamen elimle kendim yazdım. ama kendi yazdığıma da inanmıyorum. neden derseniz, bize hep üstteki gibi öğrettiler. ama kendi deneyimime göre özgüvenin açıklaması basit ve kısa.

    para=özgüven

    paran var ise diğerleriyle eşit görebilirsin kendini. bilgisiz olduğun için saçma konuşsan bile, paran olduğu için senin söylediğin saçma şey, sen zenginsin bu çocuğun söylediğinde vardır bişe gibi... uzatmıyorum.

    çok iyi günler geçirdim maddi bakımdan, çok kötü zamanlarım da oldu. bu sadece kendi deneyimlerimin sonucu çıkardığım olgudur. buralarda bu yazıyı okuyan liseli, ergen var ise tavsiyem şudur; lisedeyken çok sosyal olun, evde bilgisayarın başında da fazla takılmayın. çıkın gezin, dışarda vakit geçirin. üniversitede özgüven ekgibliği sizi geleceğinizden edebiliyor. bu kadar ciddi bi halde olmasa da kendimden biliyorum.
    ···
   tümünü göster