1. 26.
    +3
    Selam arkadaslar almanyadan katiliyorum, ve bu konuyu okuyunca gercekten sastim.

    Türkiyeyi hür ve serbest taniyordum, ve buradaki sirketler gidip türkiyede avrupada bile olmayan bir ülkede mahkeme karariyla downloadculari soymaya calisacaklarini hic sanmamistim.

    Bu konu almanyada cok eski, herhalde 2005 senesinde baslamisti, ve digiprotect ve diger birkac firmalar daha var downloadcularin IP adreslerini tespit edip belli avukatlar sayesinde

    500€ civarinda bir ceza istiyorlardi.

    Bu ise türkiyede yeni baslamislarsa size müzde verebilirim, pek yakinda binlerce kisiye böyle mektuplar gelecektir.

    Bazi arkadaslar fake filan diyorlar yada aldatiriz, ne yazikki bu bir gercek ve yakalaninca nerdeyse kurtulmasi imkansiz.

    Bu nedenle almanyada (ve diger EU devletlerinde) EMULE ve TORRENT öldü ve neredeyse kullanan sayilari 0 a karsdi gitmekte, ancak legal downloadlar yapiyorlar.

    Emule siteleri neredeyse tümü basildi ve kapatildi.

    En cok müzik ve ferrelarin pesindeler, eger aranizda ferre indiren varsa ve internet annesi veya babasi üzerineyse simdiden haberiniz olsun, mektupta acik acik filmin ismini filan yaziyor, rezil olursunuz. ;)

    Almanyada milyonlarca kisi yakalandi ve cezlandirilan hangi filmleri indirince ve müzik indirince yakalandiklarini , hangi avukatlarin bu islerle ugrastigini vs vs bir süre listeler var.

    (isterseniz linkini yolluyum listelere bakarsiniz, orada yazan film veya müzik download yaptisaniz yakinda mektup gelecektir)

    Gelelim neyapabilirsiniz. BUrada bircok kisi cezalari ödediler baslari agrimasin diye, bir kere bulasinca senelerce bitmiyor bu isler ayda bir mektup, ve kat kat cezayi artiriyorlar sonunda isin altindan kalkamiyacak diye insan korkuyor ve ödüyor)

    Bazilar ama ödemediler, veya avukata danisip mektupta yazan bazi seyleri silip sade avukata düsen payini vs ödediler, ve birdaha download etmeyeceklerine ´dair avukatta beyanname imzalayip yolladilar.

    diger bir yol ise hic cevap vermemek, türkiyede bu nasil olur bilmiyorum ama, burada cevam vermeyince durmadan yeni mektup yolluyorlar ve ceza miktari artiyor.

    3-5 sene sonra bu sucun cezalandirabilme süresi gecmis oluyor ve bu güne kadar mahkemede hicbir dava acilmamistir.

    En iyisi ödememek, alisinca dah daha istiyorlar.

    Tabi yakalanmayanlar rahat, eve mektup gelince bir sürü telas ve ceza.

    EMULE VE Torrent kullanmayin bunlar coktan öldü

    bazi arkadaslar proxy vs demisler , böyle imkan yok hicbirzaman saklayamiyorsun IP ni, bir ara 0 download mod vardi bende kullaniyordum, cünkü almanyada donwload yapmak suc degil, sade upload suc (bildiginiz gibi emule ve torrent otomatik olarak share upload yapiyot) ve bu emule mod sade indiriyordu hic upload yapmiyordu, yinede kurtulamiyorsunuz sadece baglanti yapmak yetiyor ip adresinizi aliyor.

    Su an tek tehlikesiz download DDL Direct download, rapidshare vs gibi sitelerden cekeceksiniz, yada usenet veye IRC
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster