1. 1.
    +1
    uyarı yazacak olan moderasyonun dıbına koyduğumu şimdiden beyan etmek istiyorum. isteyen sözlük yazarı, bu mekanda sözlük kurallarına uyduğu sürece istediği şekilde takılır eğlenir yazar çizer, ona kimsenin lafı yok. e bazen bakıyoruz hooop olan biten ışığı yanıyor, açıp bakıyoruz hazreti moderatörün biri uyarıyor, flood yapmayın kalbinizi kırarım diye. flood yapınca ya da başlık gibertilince başlığı açan kişi rencide oluyormuş güya.

    peki efendiler bu "smakdoavn199" denen ergen gerisi sefilin her başlığa eklenen ilk entrye "gandırdımxd" yazması huur çocukluğu değil de nedir; yahu arkadaş ben anlamıyorum bu sözlükte normalde flood yasak olmamalı zaten ama temcit pilavı gibi her başlıktan sonra haftalarca aynı azim ve gayretle aynı sözleri yazmak nasıl bir pgibolojik travmadır, nasıl bir ezikliktir, nasıl bir dikkat öekme isteğidir yahu.

    normalde flood yapan bir yazara moderasyonun kızması bana göre mantıksızdır. çünkü kısa süreliğine canı eğlenmek isteyen birisi takılmak ya da gibertmek istediği başlığın altına 5-10 dakika ya da 1 saat diyelim işte, belli bir süre bıkana kadar flood yapar hevesini alır ve sonra o hareketine son verir. bunda anormal sayılabilecek ya da sözlüğü okunmaz hale getirebilecek bir artniyet ya da davranış olduğu iddia edilemez. sözlük kuralları biraz da olsa esnek olmalıdır ki yazarlar korkmadan çekinmeden ve moderasyondan gelebilecek bir tehdidi beklemeden burada gönül rahatlığıyla stres atabilmelidir.

    özet geç bin: sözlükte flood yapmak yasak olmamalıdır, zira binlerce entrylik flood yapan moderatörler de mevcuttur. lakin smakdavn1999 ve türevlerinin yaptığı hareketler flood kategorisinin de dışında olup, doğrudan doğruya insanları sözlükten soğutma ve tiksindirme amacına hizmet etmektedir. dolayısıyla flood serbest olmalı ama smakdavn1999 ve türevlerinin yaptığı rezillikler flood olarak değerlendirilmeyip, doğrudan boykot veyahut spekülasyon olarak değerlendirilip bu iki yazarlara gerekli uyarılar yapılmalı ve kulakları çekilmelidir. laftan anlamıyorlarsa da bunlara gibtir çekilmelidir bence. çünkü yaptıkları hareket flood değil sözlüğün anasını gibmektir ve daha da tehlikelidir.

    özetin özeti: flooda lafım yok ama sözlüğü bin etmeye çalışansmakdavn1999 ve türevlerinin gibilerinin anası gibilmelidir.

    özetin özetinin özeti:smakdavn1999 gibtirip gitmelidir.
    ···
   tümünü göster