1. 26.
    +3 -2
    @31 sanki sen ekonomi okuyosun züt lalesi. Ayrıca @20'deki yazıyı bi oku. ya da okuma al sana ordan gerekli yeri kestim buyur;

    "2008 krizinde ısrarla türkiye'nin imf ile anlaşma yapmasını, hükümet'in bütçeyi yönetemeyip mali disiplini bozacağını iddia edenlere şunu da hatırlatmak gerekiyor. küresel mali krizin derinleştiği 2008'de bazı ab ülkeleri imf ile anlaşma imzaladı. bunlardan polonya ve macaristan'da şimdi işsizlik oranı haziran 2011'de sırasıyla yüzde 11.7 ve 10.8'e yükseldi. eğer türkiye'de hükümet de kriz lobisinin isteklerine uyup, imf ile anlaşma yapsaydı ve 35 milyar dolar kredi alsaydı şimdi işsizlik oranı çok daha yüksek olabilirdi. çünkü kamu borç yükü artacak ve türkiye imf hastanesinde yatan hasta bir ülke olacaktı.
    imf ile anlaşma yapmamanın ne kadar isabetli bir karar olduğu her olayda ortaya çıkıyor.
    dün açıklanan işsizlik rakamıyla ilgili tv'lerde yorum yapmak zorunda kalan kriz lobisinin bazı elemanları öyle mutsuzlardı ki... "ne olursa olsun ak parti gitsin" diye yaymaya çalıştıkları kriz beklentisi, açıklanan her olumlu ekonomik göstergeyle birlikte berhava oluyor. düşen işsizlik rakdıbını bile "mevsim etkisinden arındırılmış" türü rakamlarla küçümsetmeye çalıştılar."

    tabi senin 2-3 ekonomi öğrencisi arkadaşın daha iyi bilir her şeyi haklısın. Ben bu kadar şey paylaştım buraya ekonominin iyiye gittiğiyle ilgili. Sen beni ikna et bakalım kötüye gittiğine? zütü taklu 2-3 ekonomi öğrencisinden duyduğunu söyleme bana burda ama. Her sene borçların nasıl arttığını ispatla bana, hadi? imf'e olan borç 2014'de bitecekti hatırladığım kadarıyla. Dünya bankasına olan ve artan borcumuzu bi şekilde göster bana?
    ···
   tümünü göster