1. 1.
    +9
    neden bu sonuçlar? sorun yönetimdemi, takımda mı? yoksa altyapı mı ekgib? hepsini bu başlık altında araştırıyorum. editleye editleye hadi bakalım ...

    _________________________________________________________________________________________________

    san marino'yu tanıyalım ...

    1) san marino futbol takımı 1931'de kurulmuş(rakamın ilginçliği gözünüze çarpmıştır umarım), ama 1986'da oluşturabilmişler takımı 55 yıl aylak aylak gezilmiş.

    --- ilk fire burda verilmiş zaten binler. devam ediyoruz.

    2) bu takım tarihinde 1 galibiyet almış binler. oda 2004de liçestaynı yenmişler. başka bir galibiyetleri yok bunların. ilginç bir detay.
    3) gelmiş geçmiş en iyi futbolcuları Massimo Bonini'ymiş. buda o maçta gol attı galiba o yüzdendir.
    4) takım tarihinin en çok golünü şuan kaptan olan Andy Selva atmış. 100-200 demek isterdim ama 8 gol atmış sadece bu arkadaş.
    5) takımımızın renkleri mavi - beyaz. http://upload.wikimedia.o...a/tr/9/94/Sanmarinoff.jpg buda bayrağı.
    6) tarihindeki ilk resmi maçı 1990 tarihinde oynamış bu takım ondada 4-0 yenilmişler evlerinde. daha ilk maçtan hagibtir dedirtmişler taraftarına.
    7) şuan takımda 1 golden fazla gol atan oyuncu yok(kaptan dışında) hatta 1 gol atanda 3-4 oyuncu var binigettolar.
    8) inanamıcaksınız ama san marino futbol federasyonu diye birşey var binler. bu eskimo ülkü ocakları gibi birşey amk.
    9) bu san marino italyanın yanında küçük bir ülke. italyadan özenmişler biraz futboluda defansına özenselerdi amk barı her maç 8-9-10.

    15.dakika... aman allahım ne muhterem bir dakikadır bu 15.dakika. san marinoyu galibiyete taşıyan dakikadır bu 15. dakika. tarihteki ilk galibiyetini(tek ayrıca eheh) bu dakikada atılan golle bulmuştur san marino. bu yüzden san marino taraftarları her maç 15. dakikada kutlama yapar bize heryer yağmurlu diye tezahürat yaparlar(şaka la bu yok böyle bişey).

    10) hasgibtir dedirtiyorum... len amk bu adamlar tarihte ilk golü türklere atıyorlar binler. türkiyedeki maçta sonuç 4-1. san marino gol atmıştır. ülkede 3 gün resmi tatil yapılır her evde bayram havası. takım havalimanında onlarca kişi tarafından karşılanır.

    veee işin deplasmanı varr... türkiye san marinoya gider. maç başlar... ilk golü kim atar dersiniz?? kimse... gol olmaz o maçta sonuç 0-0. san marino tarihteki ilk puanını almıştır. maçtan sonra futbolcular şike soruşturmasına falan alınır nasıl gol yemezsiniz diye, kalecinin heykeli dikilir. kalecinin lakabı san marino panteri olur.(pembe panterin bir alt leveli).

    11) gelelim işin yuh amk dedirtecek kısmına... en farklı yenilgi ... bu takım en farklı yenilgisini 6 eylül 2006 yılında almanyadan aldı binler tamı tdıbına 13-0. santra çizgisi aşındı bu maçta... san marino kaleye şut dahi çekemedi. almanya maç sonu san marinoyu yavru vatan ilan etti... kaleci eldivenleri geri iade etti, kullanıldığını anlamadan kabul ettiler o kadar amk.

    12) gelelim san marinonun kazandığı kupalara... evet arkadaşlar bu güzel takımımızın kazandığı kupaları detaylarıyla birlikte @24'te paylaştım oradan bakabilirsiniz.

    13) ve 2002 dünya kupası ön elemeleri... dünya tarihine geçecek bir olay ... san marino deplasmanda, anlamayan salaklar için birdaha "deplasmanda" ilk puanını alıyordu... letonya deplasmanındaki maç san marino tarihinin gururuydu adeta. sonuç 1-1. ömer üründülün letonya milli takımından istifa ettiği bu maç sonrasında san marino taraftarları lotodan 3 tutturmuşcasına seviniyorlardı. ülkesinde coşkuyla karşılandılar taa ki 1 hafta sonraki 10-1 lik belçika malubiyetine kadar. bazı san marino taraftarları üzülsede bazıları gol atmış olmanın heyecanıyla silahlara yüklendi.

    ... somalililer için yemek ne ise, san marinolular için gol oydu. artık san marinolu kadınlar altın günlerini san marino forvetinde yapıyordu. nasılsa gelen yok giden yok.

    14) san marino rekor kırarken aynı anda başkaların da rekor kırmasını sağlıyordu... paylaşımcı takımımız polonyaya 10-0 yenildikten sonra polonya tarihinin en farklı skorunu elde etti...

    15) mutsuz bir son ... bunu yazarken ağladım binler... yıl 2004 euro cup ön elemeleri... san marino evinde letonyayla karşılaşıyor, deplasmanını sevdiğim dediği letonyayla. maç 0-0 dakika 90. san marinolu taraftarlar adeta çıldırıyor puan alacağız diye herşey durmuş puan geliyor puan diye herkes marşlar, tezahuratlar yapıyor... insanlar yemeyi içmeyi kesmiş dört gözle izliyorlar maçı... tam o an birşey oluyor bir pozisyon... tak gol. hasgibtir san marino gol yiyor binler. 90+bilmem ne. san marinolular gibiş yapmış @2 gibi sevinirken bir anda yerlerde... insanlar şoka giriyor, üzücü bir olay başka konuya geçelim ağlamaktan yazamıyorum

    16) takımımızın teknik direktörü tamı tdıbına 13 yıllık. 13 yıldır aynı amk.

    devam edecek ...

    arkadaşlar herşeye rağmen san marinoya desteğimizi sonsuz dile getirelim. onu sevelim koruyalım... hep birlikte

    """ ileride andorra, faroe adaları vb. ülkelerimizi de tanıyacağız binler...
    ···
   tümünü göster