1. 51.
    0
    bak panpa tamam bunlar belki tesadüf olamayacak kadar güzel çalışan şeylerdir ama şöyle bişey var

    bunların yaratanın ilahi bir varlık olduğunu kabul edelim

    bir de bunları yaratanın ilahi 2 varlık olabileceğini düşünelim

    allah neden birdir? elimizde hiçbir kanıt yok olum. saçma sapan şeylere inanıyoruz.

    kaldı ki şöyle bişey var (bu konuda eleştirirsen giberim haklıyım çünkü)

    diyelim ki sen ingilterede doğdun ya da israilde

    ya da m.ö 3500 yılında mısırda doğdun

    müslüman olur muydun? olmazdın. muhafazidden önce islamiyet var mıydı? yoktu herkes putperestti*. sonra bir şahıs geldi allahla konuştum dedi falan filan akım başlattı ve herkes müslüman oldu.

    neden m.ö 3500 yılında dünyaya peygamber indirmedi de 600 yılında indirdi?

    ben m.ö 3500 yılında doğmuş olsaydım (hiçbir günah işlemediğim halde) müslüman olma "mertebesine" erişemeyecektim bu durumda. neden? daha erken doğdum diye neden bu mertebeye erişemiyorum?

    ayrıca şöyle bişey de var belki 1000 belki 500 yıl sonra biri çıkıp ben peygamberim tanrı ile konuştum sorryforthaitlik diye bir din kuruyorum diyip müslümanların aklını çelebilir.

    ---

    sonuç(hem de özet şeklinde sonuç[yok özet olmadı pek]): din insanların kötülük yapmaması, başka insanlara zarar vermemesi, dünya ile barışık olması için oluşturulmuş bir yaşanmışlık ve meditasyon topluluğudur. ezan sesi insanın içini dinlendirir. güzel bir şarkıdır. 5 vakit namaz insanın günlük hayatın stresinden kopup huzur bulmasını sağlar. aynı zamanda insanlar öldükten sonra her şeyin biteceğine inansalardı, belki pgibolojileri bozulabilir, delirebilirlerdi. cennet insanların ölüme olan korkusunu kırmak için oluşturulmuştur. cehennem de insanların kötülük işleyince eninde sonunda cezalandırılacaklarını bilip kötülük yapmamaları gereçkesiyle oluşturulmuştur.

    bu sistemler 1000 sene önce bile düzgün işlemezken günümüzde bunun işleyeceğini düşünmek saçmalıktır.
    ···
   tümünü göster